Ethereum (ETH)
Ethereum

Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH

Een Ethereum-whale die deel heeft genomen aan de ‘Genesis Initial Coin Offering’ (ICO) heeft nu circa 145.000 ETH verplaatst, vlak voor de merge.

ETH verplaatst in meerdere batches

In batches van 5.000 Ethereum en enkele batches van 10.000 Ethereum werd in totaal 145.000 aan ETH verplaatst. De totale waarde van de verplaatste ETH is meer dan $280 miljoen. De wallet waar alles vandaan is gekomen bezit nu nog 0,107 ETH.

Het adres heeft over het verloop van tijd slechts één keer eerder ETH verplaatst, toen er 5.000 ETH van de wallet naar de crypto-exchange Bitfinex werd gestuurd. Dit was in 2019.

Community is gaan speculeren

Doordat er in één keer zoveel ETH verplaatst is, heeft het de aandacht getrokken van de community, die is gaan speculeren. Zo werd beweerd dat het nog voor de aanstaande merge kon worden gedumpt. Het is hier echter van belang op te merken dat de meeste transacties naar onbekende wallets zijn gegaan en niet naar een crypto exchange.

Ook wordt verwacht dat zelfs al zouden alle 145.000 tokens in één keer op de markt gezet worden, dat dit niet significant genoeg is om een marktdump te starten. Enkele andere personen uit de community geloofde juist dat de whale misschien probeert hun ETH in te zetten om een validator op het PoS-netwerk te worden en passief inkomen te genereren.

De overgang van Ethereum naar een Proof-of-Stake-netwerk is gepland voor 15 september, na de succesvolle merge van het Goerli-testnet met de Beacon Chain (de PoS-keten geactiveerd in 2020), de laatste repetitie voor de officiële overgang.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’