Ethereum, Ether, ETH
Ethereum

Ethereum whales kochten het hele jaar massaal ETH tokens bij

Ethereum (ETH) onderscheidde zich in de afgelopen 24 uur met een indrukwekkende stijging van 4,5%, terwijl het merendeel van de cryptomarkt een neerwaartse trend liet zien. Deze positieve trend voor Ethereum lijkt gedeeltelijk te worden aangedreven door het bullish sentiment van ‘whales’, de grote investeerders in de cryptowereld.

Volgens analyses van blockchain-analyseplatform Santiment is er een sterke indicatie dat de koers van ETH verder zal stijgen, gesteund door de voortdurende belangstelling van deze invloedrijke spelers.

Grootschalige Ethereum aankopen door whales

Het analyseplatform heeft vastgesteld dat sinds 21 november 2022 de top 200 Ethereum-whales actiever zijn geworden in het accumuleren van meer munten. Deze accumulatie begon enkele weken na het faillissement van de FTX crypto-exchange, een periode gekenmerkt door een scherpe daling op de cryptomarkt. In deze periode daalde de prijs van Ethereum zelfs tot onder de $1.000, een moment waarop deze whales de kans grepen om in te kopen.

Gedurende het afgelopen jaar hebben deze top 200 Ethereum-adressen hun bezittingen met 30% uitgebreid, wat resulteert in het bezit van bijna 63 miljoen tokens. Dit komt neer op meer dan de helft van alle ETH in omloop. Dit roept echter zorgen op over de concentratie van bezit, aangezien een dergelijke accumulatie kan leiden tot vertrouwensproblemen onder Ethereum-investeerders. Er bestaat bezorgdheid dat het netwerk gedomineerd zou kunnen worden door een beperkt aantal partijen. Indien een kleine groep investeerders een groot deel van het aanbod controleert, kan dit in theorie beveiligingsrisico’s met zich meebrengen voor het Ethereum-netwerk.

Stijging aantal nieuwe Ethereum adressen

Er is meer goed nieuws voor Ethereum. Er is namelijk een opmerkelijke toename waargenomen in het aantal nieuwe ETH-wallets. Deze week zijn er bijna 100.000 nieuwe wallets gecreëerd, wat de grootste toename is in de afgelopen vier maanden. Historisch gezien wordt een groei in het aantal gebruikers en de activiteit op het netwerk vaak in verband gebracht met een toename in de vraag naar de native token, in dit geval ETH. Op de lange termijn kan dit een positief effect hebben op de prijs van ETH, aangezien een groter aantal gebruikers en verhoogde netwerkactiviteit de waarde van de munt kunnen versterken.

Afname van Ethereum op exchanges signaleert mogelijk begin van nieuwe bullrun

Een bijkomend positief teken voor Ethereum is de recente daling tot een 5-jarig dieptepunt van het aantal Ethereum op gecentraliseerde exchanges. Momenteel is er een voorraad van 14,3 miljoen ETH op deze exchanges, wat een afname betekent van 14,5 miljoen sinds 15 november.

Deze daling, met een totale waarde van ongeveer $305 miljoen, zou een sterke fundament kunnen leggen voor een mogelijke nieuwe bullrun. Het terugtrekken van ETH van exchanges wijst op een toegenomen houdingsmentaliteit onder investeerders, wat vaak wordt gezien als een teken van vertrouwen in de lange termijn waarde van de munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist wijst op Ethereum ‘Mega Wedge’ die koers omhoog zal laten schieten
Bitwise voorspelt 50% kans op lancering van Spot Ethereum ETF in mei
‘Dencun update niet genoeg om Ethereum op te schalen’
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen