Ethereum Nieuws

Ethereum wordt deflatoir vanwege enorme piek in ETH-burn dankzij omvallen FTX

Ethereum is voor het eerst in de geschiedenis deflatoir als gevolg van de problemen bij FTX. Deflatoir betekent dat het aantal tokens dat voorgoed verdwijnt via de ETH-burn momenteel hoger is dan de beloning die stakers ontvangen. In theorie is dat een stuk beter dan Bitcoin, dat op dit moment een inflatiepercentage van 1,716 procent op jaarbasis kent.

Inflatie van -0,029 procent per jaar

Als we de data van ultrasound.money mogen geloven, dan kent Ethereum op dit moment een inflatie van minus 0,029 procent per jaar. Daarmee mogen we effectief dus spreken van deflatie. Het is echter de vraag hoe lang Ethereum dit kan volhouden, gezien het vooral door de problemen bij FTX komt.

Inflatie Ethereum daalt tot -0.029%

In principe is dit echter een goede ontwikkeling voor de schaarste van Ethereum. Hoe meer Ethers er uit de omloop verdwijnen, hoe minder er beschikbaar zijn voor de markt. Als de markt dan straks aantrekt, kan dat een enorme boost voor de koers betekenen.

Voor nu lijkt het echter extreem optimistisch om op een bullrun te hopen. Het drama rondom FTX is nog niet voorbij en we moeten nog maar zien wat dat met de reputatie van de industrie doet, in ieder geval op de korte termijn. Wat de schaarste van Ethereum betreft is de Merge tot nu toe dus een daverend succes.

Meer dan 13.000 Ether op de brandstapel

De afgelopen drie dagen waren behoorlijk succesvol voor het verbrandingsmechanisme van Ethereum. Voor de mensen die dat niet weten, sinds de implementatie van EIP-1559 wordt een gedeelte van alle transactiekosten voorgoed vernietigd. Op woensdag resulteerde dat in de vernietiging van 5.000 Ethereum, terwijl we voor de afgelopen drie dagen een totaal van 13.000 Ether mogen opschrijven.

De komende maanden moeten uitwijzen in hoeverre deze verandering in het protocol Ethereum kan helpen om dichter richting Bitcoin te kruipen. Vooralsnog is de market cap van Bitcoin ruim tweemaal hoger dan die van Ethereum en zien we op dit moment veel mensen de keuze maken om door de gaan als Bitcoin-maximalist.

Het drama rondom FTX laat des te meer zien hoe belangrijk decentralisatie is en precies dat is iets waar Ethereum zwakker in is geworden sinds de Merge. In die zin kan de ineenstorting van FTX weleens heel erg in het voordeel van Bitcoin werken. Maar zekerheid bestaat natuurlijk niet, dus laten we het wat dat betreft rustig afwachten.

Ethereum nieuws

Multi-signature wallet van Vitalik Buterin brengt 40.000 Ethereum in beweging
Ethereum-ontwikkelaars eens over inhoud volgende update, maar niet over datum
Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten