Ethereum zit in haar Eerste Grote Bearmarkt

Crypto investeerder Chris Burniske zegt dat Ethereum haar eerste bearmarkt meemaakt, net als de Bitcoin dat had in 2014-2015.


Wat toen met BTC gebeurde, gebeurt nu met ETH

In een tweet die op 20 augustus werd geplaatst, merkte de investeerder op dat de periode 2014-2015 achteraf de beste periode was voor beleggers om Bitcoins te kopen. Hij vertelt dat op dat moment de beste risk/reward ratio’s te vinden waren. Hier voegde hij het volgende aan toe:

“Voor objectieve investeerders was het momentum van de Bitcoin duidelijk ondanks de bearish prijsactie. Degene die afkeer uitte door de slecht presterende prijs werden verblind door vooroordelen en miste de bus. Wat er toen met BTC gebeurde, gebeurt nu met ETH.”

 
BTC juli 2014 – oktober 2015
 
Ethereum prijs

Schaalbaarheid is een Groot probleem

De oprichter van Binance, genaamd Changpeng Zhao, bemoeit zich met het debat over Ethereum. De CEO reageert op de verklaring van Vitalik Buterin dat de Ethereum blockchain bijna vol is:

“Ik hou van Vitalik & ETH, maar snelheid en capaciteit waren een jaar geleden een probleem, maar zijn nu grotendeels opgelost door nieuwe blockchains.”

In reactie op Zhao zei Buterin dat schaalbaarheidsproblemen helemaal niet opgelost zijn. De CEO van Ethereum merkt op dat zelfs nieuwe blockchains zoals EOS ook al schaalbaarheidsproblemen ondervinden. Daarnaast vertelt de oprichter van Ethereum dat hij steeds pessimistischer wordt over de off-chain oplossingen zoals het Lightning Netwerk. Hij zegt dat het het zeer moeilijk te bouwen is.

Schaalbaarheid is dus nog steeds een zeer groot probleem voor Ethereum en andere cryptocurrencies. De druk van transactiekosten en het ruimteprobleem op de ETH blockchain zorgt voor veel problemen. Echter, als dit probleem opgelost wordt kan de koers naar alle waarschijnlijkheid weer flink gaan stijgen.

 
 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken