ethereum
Ethereum

Ethereum’s sterke prestatie duidt op komend altseason volgens crypto-onderzoekers

Ethereum (ETH) wint de afgelopen tijd steeds meer terrein ten opzichte van Bitcoin. ‘s Werelds grootste altcoin presteert sinds de goedkeuring van zijn spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten simpelweg beter dan Bitcoin.

Volgens de oprichters van crypto-onderzoeksbureau Glassnode zou deze trend zich de komende tijd voort kunnen zetten, wat de weg vrij zou maken voor de altcoinmarkt om te schitteren.

Crypto altseason op komst?

Het is inmiddels alweer bijna twee weken geleden sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle lopende Ethereum ETF-aanvragen goedkeurde. De koers van Ethereum schoot al enkele dagen eerder als een raket de lucht in dankzij geruchten over de mogelijke goedkeuring. 

Ook de Bitcoin koers heeft de afgelopen weken een mooie klim gemaakt. Echter kan Bitcoin niet tippen aan de grote koersexplosie van Ethereum, veroorzaakt door de ETF-ommekeer.

Op socialmediaplatform X schrijven de oprichters van Glassnode dat Ethereum een bullish omkeerpatroon print ten opzichte van Bitcoin. Dit zou betekenen dat Ethereum mogelijk ook de komende tijd nog beter kan presteren dan Bitcoin. 

Dit zou de Bitcoin-dominantie, ofwel het marktaandeel van Bitcoin, omlaag drukken wat goed nieuws betekent voor altcoins. De oprichters van het on-chain analysebureau geven tevens aan dat juni historisch gezien een sterke maand is voor altcoins. Nu bieden historische data natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar het is allerminst een interessant datapunt.

Lancering ETH-fondsen als katalysator?

Al sinds de opwaartse crypto-mars begin 2023 werd ingeluid, staat voornamelijk Bitcoin in de schijnwerpers. De bitcoin koers heeft een jaloersmakende rally doorgemaakt, die zelfs al bekroond is met een nieuwe all-time high. Tegelijkertijd staan veel altcoins momenteel nog mijlenver verwijderd van hun respectievelijke recordhoogtes.

Wellicht dat de aanstaande komst van de Amerikaanse ethereum beursfondsen de aanzet kunnen geven tot een heuse altseason. Momenteel is het wachten tot de SEC ook de S-1 aanvragen goedkeurt, zodat de fondsen daadwerkelijk de beurzen mogen betreden. Veel analisten denken dat de beursintrede, indien succesvol, de weg vrij kan maken tot een bloeiende periode voor altcoins.

Het is en blijft vooralsnog volop speculeren, en alleen de tijd zal uitwijzen hoe de markt zich zal ontwikkelen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
MetaMask lanceert stakingservice voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken