Bitcoin amerika, BTC VS
Bitcoin

ETP-instroom bereikt recordhoogte, Bitcoin naar $80.000?

Investeerders omarmen massaal crypto ETP’s, zo blijkt uit de recordinstroom van $2,7 miljard die afgelopen week werd gerealiseerd. Hier horen niet alleen de Spot Bitcoin ETFs bij, maar alle institutionele beleggingsproducten voor de cryptomarkt.

Instroom bereikt recordhoogte

Crypto-beleggingsproducten beleven een ongekende stroom aan investeringen. In de week tot en met 8 maart stroomde er een recordbedrag van $2,7 miljard binnen, volgens CoinShares-analist James Butterfill.

Jaarlijks totaal al bijna gelijk aan 2021. Dit jaar is er al $10,3 miljard in crypto ETP’s (Exchange Traded Products) geïnvesteerd. Dat is al bijna evenveel als de totale instroom van $10,6 miljard in heel 2021.

Crypto ETP's instroom van $2,7 miljard per week
Crypto ETP’s instroom van $2,7 miljard per week – Bron: CoinShares

Bitcoin is de grote winnaar. Van de $2,7 miljard die in de week tot 8 maart binnenstroomde, ging $2,6 miljard naar Bitcoin. Dit jaar is er al $2,6 miljard in Bitcoin ETP’s geïnvesteerd.

Enkele dagen later, op 11 maart, bereikte de prijs van Bitcoin een nieuwe piek van $72.900. Sindsdien is de prijs wat afgekoeld en handelt Bitcoin rond de $72.000, wat neerkomt op een stijging van 6,9% in de afgelopen week en 29% in de afgelopen maand, volgens gegevens van TradingView.

Nieuw tijdperk van acceptatie

De populariteit van crypto ETP’s (exchange-traded products) is enorm gestegen, met name door de komst van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Sinds hun lancering op 11 januari hebben deze ETF’s al meer dan $110 miljard aan handelsvolume gedraaid

Bloomberg ETF-analist James Seyffart merkte op dat vijf Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s nu al meer dan $2 miljard aan vermogen onder beheer (AUM) hebben, waarbij het BITB-fonds van de crypto-native vermogensbeheerder Bitwise de meest recente toevoeging is.

Seyffart voegde eraan toe: “Van de ~3.500 Amerikaanse ETP’s zijn er slechts 445 met meer dan $2 miljard aan activa.”

Dat crypto analisten optimistisch zijn is dus niet zo gek. Analist Tony Sycamore voorspelt dat de huidige rally de prijs van Bitcoin in de komende maanden naar $80.000 kan stuwen.

Mikkel Mørch, oprichter van ARK36, ziet een verband tussen de nieuwe piek van Bitcoin en de acceptatie van Bitcoin- en Ether-ETN’s (exchange-traded notes) door de London Stock Exchange. Ook de Britse Financial Conduct Authority (FCA) toont zich steeds meer open voor crypto-gerelateerde producten.

Mørch: “Deze verschuiving in de regelgeving toont Londen’s ambitie om een belangrijke speler te blijven in de financiële wereld. Het is ook een signaal van de bredere acceptatie en institutionalisering van cryptocurrency’s.”

Mørch benadrukt de toenemende internationale acceptatie van crypto door regelgevende instanties, de naderende Bitcoin halving en de aanhoudende groei van de instroom in Bitcoin ETF’s. Hij ziet dit als voorboden van “een nieuw tijdperk van groei en mainstream adoptie voor cryptocurrency’s.”

“Het cumulatieve effect van deze factoren zal naar verwachting de rally in stand houden en een robuuster en diverser investeringslandschap voor digitale activa bevorderen”, aldus Mørch.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving