Exchange Nieuws, Nieuws, Ripple Nieuws, Trending

EU Blockchain groep lanceert met SWIFT, Ripple doet mee

Verschillende bedrijven hebben zich aangesloten bij een nieuwe blockchain-associatie met het doel om de adoptie van de blockchain-technologie in de gehele Europese Unie (EU) te verbeteren. Bedrijven als SWIFT, IBM en Ripple zijn hier ook op aangesloten.


Internationale vereniging van vertrouwde blockchain-applicaties

Het initiatief om deze groep op te starten komt vanuit de Europese Commissie en heeft de naam internationale vereniging van vertrouwde blockchain-applicaties gekregen. Met de groep worden om zowel ontwikkelaars als gebruikers bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt er getracht om de gangbare adoptie in verschillende sectoren tegelijkertijd te bevorderen.


Opstellen van raamwerk

Om de samenwerking in zowel de publieke als de privé sector aan te moedigen, is de associatie van plan om een raamwerk op te stellen. Ze zullen hierbij richtlijnen en specificaties naar buiten brengen voor de blockchain-technologie en de hierop gebaseerde applicaties. Hierdoor worden er handvatten gegeven voor beide sectoren. Tevens wordt de integriteit en transparantie in de blockchain-infrastructuren op deze manier gewaarborgd.


Opmerkelijke leden

Er zijn een aantal opmerkelijke leden in deze groep toegetreden. Naast IBM, Ripple en SWIFT, zijn er ook banken zoals Barclays tot de groep toegetreden. Ook de Franse cosmetica en schoonheidsproducten gigant L’Oreal is tot de groep toegetreden. Hiernaast zijn er verschillende cryptocurrency en blockchain gerelateerde bedrijven aangesloten op de groep. Zo is bijvoorbeeld de cryptocurrency-mining-fabrikant Bitfury toegetreden en is de hardware walletmaker Ledger toegetreden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten