Europese Unie (EU)
Regulatie

EU-commissaris dringt aan om op te schieten met crypto-regelgeving

Het hoofd van de financiële diensten van de EU dringt er bij de Europese regelgevers op aan om op te schieten met een crypto-regelgeving.

Geen regelgeving zorgt voor problemen

De commissaris voor financiële diensten van de Europese Commissie heet Mairead McGuinnes. Hij drong erop aan dat het eigenlijk wereldwijd tijd werd dat er een regulering komt voor crypto.

Alhoewel meerdere landen hier mee bezig zijn, schiet het niet overal even goed op. Zo zijn sommige landen al jaren bezig met een dergelijke mogelijke regelgeving ervoor, maar is er nog weinig van gekomen. Volgens McGuinnes belemmert het gebrek aan deze regelgeving veel bedrijfsactiviteiten. Ook zouden er investeerderskwesties zijn rondom het gebrek aan zekerheid en duidelijkheid. Het gebrek aan een crypto gerelateerde regelgeving zorgt hierdoor voor mogelijk veel problemen. Hier moet dan ook een eind aan komen volgens de EU-commissaris.

Op 10 oktober is er in het Europees Parlement een cryptobeleid goedgekeurd. Dit beleid moet op papier echter nog door de laatste juridische en taalkundige controles heen, voordat het mogelijk in 2024 officieel van kracht kan worden. Het is echter nog niet zeker of het in 2024 van kracht zal worden of dat hier nog enige vertraging in komt.

Regulatie nieuws

FTX oprichter Sam Bankman-Fried krijgt 25 jaar celstraf
Indonesische financiële waakhond introduceert regelgevingssandbox voor crypto-producten
‘FTX gebruikers krijgen 140% van de waarde van hun kapitaal terug’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?