Bitcoin

EU ​​​​stelt stemming over crypto-regelgeving uit te midden van Bitcoin energiediscussie

Het Europees Parlement heeft een stemming over crypto-regelgeving uitgesteld vanwege een lopend debat crypto mining.


De EU wil geen verkeerd signaal afgeven

Het Europees Parlement heeft een stemming over de Markets in Crypto Assets Directive (MiCA) uitgesteld. De reden hiervoor was de angst dat het verkeerd geïnterpreteerd zou worden als een Bitcoin verbod. Dit was vanwege vragen over de energiebehoefte van de industrie.

MiCA, een langverwachte regelgevingshandeling voor de markt gericht op de crypto-industrie, stond aanvankelijk gepland voor een stemming op 28 februari 2022. De voorzitter van de Economische Commissie, Stefan Berger, kondigde de annulering van de stemming op Twitter aan.

De belangrijkste reden hiervoor waren de wijzigingen van de toekomstige status van proof-of-work (PoW) blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. Sommigen interpreteerden deze veranderingen als een mogelijk verbod op deze blockchains.

Berger tweette dat discussies rond MiCA hadden uitgewezen dat delen van het conceptrapport verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd en gezien kunnen worden als een verbod. Hij zei dat het “fataal” zou zijn als het EU-parlement onder deze omstandigheden een verkeerd signaal afgeeft.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Europa en crypto mining

Dit is niet de eerste keer dat Europa worstelt met de milieu-impact van proof-of-work crypto mining. Vorig jaar riep de Zweedse toezichthouder voor financiële diensten, Finanspektionen, op tot een verbod op energie intensieve mining.

De regelgever ging zelfs zo ver door te zeggen dat proof-of-work crypto mining een bedreiging vormde voor het vermogen van Zweden om aan hun verplichtingen uit de Overeenkomst van Parijs te voldoen. De toezichthouder zei destijds:

“Zweden heeft de hernieuwbare energie nodig waarop crypto munten door producenten van crypto munten zijn gericht voor de klimaattransitie van onze essentiële diensten. Het gebruik door mining bedreigt ons vermogen om aan de Overeenkomst van Parijs te voldoen. “Energie-intensieve mining van crypto moet daarom worden verboden”.

Deze bewering kwam kort na de COP26-conferentie in Schotland van vorig jaar. Deze gedachte werd ook gedeeld door de Zweedse Environmental Protection Agency. Bovendien riep de Europese Autoriteit voor securities en markten in januari op tot een verbod op proof-of-work mining. Erik Thedeen, vice-voorzitter van ESMA vertelde de Financial Times dat Bitcoin mining een “nationaal probleem” is geworden in Zweden.

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?