Stablecoin

EU weet niet goed wat het met Libra aanmoet

Wereldwijd hebben overheden lastige keuzes te maken wanneer het over cryptocurrencies gaat; overreguleren en het risico lopen de voordelen voor de economie te verliezen, of geen regulatie creëren en risico lopen om achter te lopen op andere landen. De Europese Unie (EU) weet zo dan ook nog niet zo goed wat het met het Libra-project van Facebook moeten doen.


Tekortgeschoten

Uit een door de Europese Commissie gepubliceerde memo blijkt de ‘Libra Association’, de associatie achter de cryptocurrency, tekort is geschoten in de antwoorden dat het heeft gegeven op diverse vragen vanuit de EU. Hierdoor heeft de associatie onvoldoende informatie verstrekt om de precieze aard van het Libra-project en de relatie met de bestaande wetgeving in de EU te kunnen bepalen. De commissie is volgens een vertegenwoordiger echter bereid om snel te handelen om het potentieel van cryptocurrencies door regelgeving en toezicht te benutten.


Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

In 2019 sprak Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, voor een commissie voor financiële diensten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Gedurende deze bijeenkomst spraken verschillende sprekers hun zorgen uit over het project.

Wereldwijd werken overheidsinstanties aan een beter begrip van cryptocurrency (crypto). Zo is de Europese Commissie een openbare raadpleging gestart tot 19 maart 2020, en bereidt de ‘Internal Revenue Service’, ofwel IRS, in de Verenigde Staten (VS) zich voor op een cryptocurrency-top op 3 maart 2020.