Hooded Hacker
Hack

Euler Finance biedt hun hacker een aanbod aan

Euler Finance, een non-custodial lening protocol dat op Ethereum (ETH) is gebaseerd, probeert momenteel een overeenkomst te sluiten met de hacker die miljoenen heeft gestolen van het protocol. Ze eisen dat de hacker 90% van het gestolen bedrag binnen 24 uur terugbetaalt. Als er niet aan deze eis wordt voldaan, zal er juridische actie worden ondernomen.

24 uur de tijd om geld terug te sturen

Eerder wist de hacker zo’n $196 miljoen van het platform te stelen. Er wordt dan ook hard gewerkt om zoveel mogelijk van dit geld terug te krijgen. Euler Labs stuurde zijn hacker dan ook een ultimatum, waarin onder andere het volgende werd vermeld:

Naar aanleiding van ons bericht van gisteren. Als 90% van het geld niet binnen 24 uur is teruggegeven, lanceren we morgen een beloning van $1 miljoen voor informatie die leidt tot uw arrestatie en de teruggave van al het geld.

Via een Twitter-bericht werd het on-chain vanuit Euler Labs bevestigd.

Antwoord van hacker nog niet bekend

Naar verluidt heeft Euler Labs al wetshandhavers uit diverse landen informatie gegeven over de hacker, om zo de kansen te vergroten om de hacker op te sporen.

Verder gaf het uitleenplatform aan dat het de flitsleningsaanval onmiddellijk kon stoppen door stortingen en de “kwetsbare” donatiefunctie te blokkeren.

Wat de uitgebuite code betreft, legde het team uit dat de kwetsbaarheid “niet werd ontdekt” tijdens de audit van zijn slimme contract, dat acht maanden on-chain bestond totdat het op 13 maart werd uitgebuit. Het is nog niet bekend wat het antwoord van de hacker gaat zijn.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken