Hack Nieuws

Euler Finance-hacker begint toch gestolen Ethereum terug te geven

Tot op heden wordt de recente aanval op Euler Finance, waarbij $197 miljoen werd gestolen, beschouwd als de grootste hack van decentrale financiën (DeFi) in 2023. Maar het is nog niet zeker of dit geld lang weg blijft, aangezien de hacker naar verluidt van plan is om zijn strategie te wijzigen.

Ongeveer 3.000 Ethereum teruggestuurd

Op 18 maart zijn er ongeveer 3.000 Ethereum (ter waarde van circa $5,4 miljoen) teruggestuurd naar het crypto-adres van de Euler Finance-implementator vanuit het adres van de hacker van Euler Finance. PeckShield, een blockchain-onderzoeker, heeft 3 transacties geïdentificeerd die zijn gebruikt om het geld over te maken.

De kans dat de hacker de volledige buit van $197 miljoen zal teruggeven lijkt echter op dit moment nog klein. Op 16 maart heeft Euler Finance een beloning van $1 miljoen aangekondigd voor het opsporen van de hacker en het terugvorderen van het gestolen geld.

Bijna $200 miljoen werd gestolen

Via meerdere transacties slaagde de cyberaanvaller erin om $197 miljoen te stelen en vervolgens een multichain-bridge te gebruiken om het geld van de Binance Smart Chain naar Ethereum over te brengen.

Kort nadat een beloning van $1 miljoen was aangekondigd voor de vangst van de hacker, werden de gestolen fondsen verplaatst naar de cryptomixer Tornado Cash. Hiermee leek de hacker zijn kansen te grijpen.

Euler Finance eiste eerder dat de hacker 90% van het geld binnen 24 uur zou teruggeven om mogelijke gevangenisstraf te voorkomen. Het is echter onbekend wat de status hiervan is nu er een klein deel teruggestuurd is. Verwacht wordt dat het team volop in gesprek is met de hacker en probeert om een zo’n groot mogelijk deel terug te krijgen.

Hack nieuws

Nieuwe data onthuld: NFT Wash trading stijgt in februari met 126%
Euler Finance-hacker stuurt 100 ETH naar Noord-Koreaans adres
Fireblocks onthult kritieke kwetsbaarheid in BitGo Ethereum-wallets
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten