Hack Nieuws

Euler Finance-hacker stuurt 100 ETH naar Noord-Koreaans adres

De hacker van Euler Finance, die maar liefst $197 miljoen wist te stelen, blijft opmerkelijke transacties uitvoeren. Van de reeks overboekingen die door de hacker zijn gedaan, zou één transactie van 100 Ethereum (ETH) zijn verzonden naar een adres dat verband houdt met aan Noord-Korea gelieerde actoren.

Mogelijk is Noord-Korea betrokken

Deze transactie is opgemerkt door het blockchain-onderzoeksbedrijf Chanalysis. Zij meldden dan ook dat er 100 ETH van het gestolen geld van Euler Finance is overgeboekt naar een adres dat eerder al was gemarkeerd in een oudere hack en die gekoppeld kunnen worden aan Noord-Korea.

De hacker heeft tevens zonder zijn intenties bekend te maken 3.000 ETH naar het account van Euler overgemaakt. Er zijn echter geen verdere overschrijvingen gedaan sindsdien. Het is onduidelijk of de hacker aan het trollen was of serieus overwoog de $20 miljoen premie van Euler Finance te accepteren.

Alhoewel Chainalysis de betrokkenheid van Noord-Korea bij de Euler Finance-hack vermoed, benadrukte ze de mogelijkheid van misleiding door andere hackers.

Bij het onthullen van de hack van 197 miljoen dollar uitte Michael Bentley, CEO van Euler Labs, zijn frustratie en benadrukte hij als slot dat 10 afzonderlijke audits die gedurende 2 jaar waren uitgevoerd, de veiligheid van het systeem hadden gewaarborgd. Toch bleek er een exploit te zijn.

Hack nieuws

Nieuwe data onthuld: NFT Wash trading stijgt in februari met 126%
Euler Finance-hacker begint toch gestolen Ethereum terug te geven
Fireblocks onthult kritieke kwetsbaarheid in BitGo Ethereum-wallets
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten