Hacker
Hack

Euler Finance opent aflossingen nadat hacker geld heeft terug gegeven

Euler Finance, een non-custodial lending protocol dat gebaseerd is op Ethereum (ETH), heeft op 12 april aangekondigd dat het aflossingen zal openen. Dit komt nadat hackers vorige maand het merendeel van de gestolen activa ter waarde van circa $197/€178 miljoen hadden teruggegeven na een flitslening.

Verloren fondsen worden terugbetaald

Euler heeft aangekondigd dat het alle verplichtingen van de subrekening zal terugbetalen op het moment dat het protocol op 13 maart werd uitgeschakeld. De Ethereum-waarde van de activa en passiva zal worden bepaald door het on-chain prijsorakel, dat geleverd zal worden door Uniswap of Chainlink. Het bedrijf legde het volgende uit:

Op markten met dubieuze debiteuren die de reserves overschrijden (een paar long-tail markten die te lijden hebben gehad van orakelaanvallen) zullen de dubieuze debiteuren proportioneel worden verdeeld onder de depositohouders op de markt.

Bijna alle gestolen fondsen zijn teruggegeven

Euler heeft een slim contract opgesteld met middelen voor alle getroffen adressen, met daarin een ingebedde Merkle-boom. Om inwisselingen te kunnen verwerken, moeten gebruikersadressen het Merkle-validatiebewijs en een acceptatietoken doorstaan dat specifiek voor elk account wordt berekend. Vervolgens moeten ze bevestigen dat de accounthouder akkoord gaat met de algemene voorwaarden.

Vrijwel alle terugvorderbare fondsen van Euler Finance werden op 4 april teruggegeven door de hacker, nadat projectontwikkelaars een ultimatum hadden gesteld om ofwel 90% van de gestolen activa terug te geven of juridische stappen te ondernemen.

Na een korte onderbreking in de communicatie besloot Euler een premie van $1 miljoen uit te loven voor informatie die zou leiden tot de verblijfplaats van het gestolen geld en de identiteit van de hacker. Dit leidde uiteindelijk tot de teruggave van de gestolen activa door de hacker.

Bovendien overtuigde een gebruiker de hacker ervan dat hij zijn spaargeld had verloren als gevolg van de exploit, wat de hacker aanzette om 100 ETH terug te geven aan die persoon. De persoon schonk vervolgens 12 Ethereum aan de schatkist van Euler.

In totaal is er 95.556 ETH en 43 miljoen DAI teruggevonden, wat hoger is dan het oorspronkelijke totaalbedrag dat was gebruikt, vanwege de stijgende Ether-prijzen in de afgelopen maand. Daarnaast werd als slot 1.100 ETH als onherstelbaar beschouwd nadat de hacker de munten had gestuurd naar de cryptocurrency-mixer Tornado Cash.

Hack nieuws

Miljardair Mark Cuban verliest toegang tot Gmail na hoax-oproep
UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?