Young Anonymous Hacker
Hack

Euler-hacker lijkt kansen te grijpen en stuurt geld naar cryptomixer

Nadat er een beloning was uitgeloofd om de identiteit van de hacker achter de $196 miljoen aanval op Euler Finance te achterhalen, is de hacker die verantwoordelijk is voor de aanval begonnen met het overmaken van geld naar de cryptomixer Tornado Cash. Dit slechts enkele uren later.

Ongeveer 1.000 ETH naar cryptomixer gestuurd

Op 16 maart tweette blockchain-analysebedrijf PeckShield dat de dader achter de flitsleningaanval op het Ethereum noncustodial lending protocol “actief” was.

De dader heeft ongeveer $1,65 miljoen, oftewel 1.000 Ethereum (ETH), overgeboekt via de gesanctioneerde cryptomixer Tornado Cash.

Gisteren werd nog duidelijk dat de hacker een beloning werd aangeboden, in ruil voor het merendeel van de gestolen fondsen. Stuurde de hacker het grootste deel terug, mocht hij toch een deel houden en zou hij niet worden aangeklaagd. Hij lijkt zijn kansen nu dan ook te grijpen door het gestolen geld niet terug te sturen, door het geld naar Tornado Cash te sturen.

Eén slachtoffer krijgt 100 ETH terug

Toch lijkt de hacker iets van empathie te hebben, want hij heeft naar verluidt één van de slachtoffers ongeveer 100 Ethereum gestuurd. Een on-chain bericht verzonden door het wallet-adres had eerder de aanvaller gepleit voor de teruggave van hun life savings. Ook dit werd via een Twitter-bericht bevestigt. Dit heeft er echter ook toe geleid dat meerdere slachtoffers hetzelfde gingen proberen, maar zonder succes.

Door de crypto’s naar een mixer als Tornado Cash te sturen, wordt geprobeerd om de herkomst van de munten te verdoezelen en het moeilijker te maken voor de wereldwijde autoriteiten om dit te achterhalen. Het is hiermee niet zeker of de gestolen fondsen terug gegeven zullen worden, het is hier nog te vroeg voor in het proces. Het is als slot niet bekend hoelang dit precies zal gaan duren.

Hack nieuws

WazirX-hacker verplaatst $57 miljoen aan gestolen fondsen
Datalek bij Fractal ID: Gegevens van 6.300 gebruikers gelekt
WazirX kondigt premieprogramma aan na aanzienlijke cyberaanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen