Europese Unie (EU)
Regulatie

Europese Unie overweegt crypto-opname in beleggingsfondsen van 12 biljoen Euro

De European Securities and Markets Authority (ESMA), de veiligheidswaakhond van de Europese Unie, heeft experts uit de financiële sector opgeroepen om hun mening te geven over de integratie van cryptovaluta in de Undertakings for Collective Investment in Transferable Securities (UCITS).

UCITS, een markt met een geschatte waarde van 12 biljoen euro, overweegt uitbreiding naar nieuwe activaklassen zoals gestructureerde leningen, catastrofeobligaties, emissierechten, grondstoffen, crypto-activa en niet-beursgenoteerde aandelen.

Ook investeerders buiten EU blootstelling tot fondsen

De UCITS fondsen, bekend om hun strikte EU-regelgeving, zijn ontworpen om beleggingstransacties te beschermen en te vereenvoudigen en omvatten diverse fondstypen zoals onderlinge fondsen en geldmarktfondsen. Met deze beweging kunnen ook investeerders buiten de EU blootstelling krijgen aan deze fondsen.

De sector heeft tot 7 augustus de tijd om feedback te geven. Indien goedgekeurd, zou dit UCITS-fondsen tot een van de grootste reguliere fondsen maken met blootstelling aan cryptovaluta. Dit volgt op recente ontwikkelingen zoals de goedkeuring van spot-Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten en Hong Kong, wat wijst op een groeiende acceptatie van cryptovaluta binnen traditionele beleggingsvehikels.

“Alhoewel UCITS-fondsen niet exclusief in crypto zullen investeren, biedt een potentiële kleine allocatie in crypto een kans om de houderbasis van crypto-assets te verbreden,” zegt Nicolas Streschinsky, hoofd DeFi bij Trilitech.

De ESMA onderzoekt specifiek hoe de opname van bepaalde cryptovaluta binnen UCITS zou kunnen samenhangen met de Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA), een pioniersregelgeving voor de behandeling van crypto-assets binnen de EU. Dit initiatief zou een aanzienlijke stap kunnen zijn in het verder reguleren en integreren van cryptovaluta in conventionele financiële systemen.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten