Stablecoin Nieuws

EURR Stablecoin-project in Cosmos-ecosysteem wordt na 2 jaar stopgezet

Naar verluidt wordt e-Money, een stablecoin-project in het Cosmos-ecosysteem de uitgifte van zijn ‘EEUR’ stablecoin stopzetten. Dit zal gebeuren op 6 maart 2023 en werd bekend gemaakt via een blogpost.

Als toelichting van de beslissing schreef het team achter e-Money het volgende:

Het gebrek aan real-world toepassingen voor blockchain heeft geleid tot een lage vraag naar niet-USD stablecoins, en de komende Europese MiCA-wetgeving zal naar verwachting de schaalbaarheid van door de euro ondersteunde stablecoins belemmeren en zakelijke kansen in de sector beperken. De Europese MiCA-wetgeving in zijn huidige vorm begunstigt commerciële banken als toekomstige uitgevers van Euro stablecoins, wat de innovatie in de Europese Unie schaadt.

Iedereen die EEUR-tokens bezit kan deze tot de deadline inwisselen voor een door hun te kiezen digitale activa, waaronder ATOM, OSMO of USD Coin. Iedereen die meer dan 100.000 aan deze tokens bezit wordt door e-Money aangeraden om voor directe aflossing te kiezen. Dit neemt ongeveer 5 werkdagen in beslag en vereist KYC, maar is naar verluidt wel de beste oplossing voor dergelijke grote bedragen. Ook op Twitter bevestigde het team de stopzetting van hun EEUR-token.

Afgelopen jaar was zwaar jaar voor crypto-industrie

In 2017 werd e-Money opgericht op de blockchain van Cosmos. Zijn mainnet werd vervolgens in 2020 gelanceerd. In datzelfde jaar begon e-Money aanvankelijk met de uitgifte van hun EEUR stablecoin. Hiervoor werd in eerste instantie de Ethereum-overbruggingstechnologie gebruikt.

Afgelopen jaar stond de crypto-industrie nog voor veel uitdagingen, waarbij zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde entiteiten moeilijkheden ondervonden. Diverse partijen gingen gedurende het jaar ook failliet. Alhoewel e-Geld niet direct werd getroffen, leunt de stablecoin-business sterk op integratie met traditionele financiën, en de belangstelling van financiële instellingen voor cryptocurrency is afgenomen na de gebeurtenissen van 2022.

Toch zou deze belangstelling in de toekomst weer kunnen aantrekken. Of en wanneer dit echter gebeurt is nog niet bekend.

Stablecoin nieuws

‘Tether heeft 1,7 miljard dollar aan extra reserves’
Ripple-advocaat haalt uit naar Amerikaanse autoriteiten
National Australia Bank maakt eerste internationale stablecoin-transactie
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden