SWIFT
Ripple

Ex-SWIFT medewerker gaf jaren geleden al hints over mogelijke XRP-samenwerking

De XRP-community is in rep en roer vanwege een oude uitspraak van een ex-SWIFT medewerker die hint op een mogelijke koppeling met XRP.

Oud interview komt naar voren

Edward Farina, verantwoordelijk voor sociale adoptie bij XRP Healthcare (XRPH), deelde onlangs een tweet waarin hij een oud interview onder de aandacht bracht. In dit gesprek besprak Graham Bright, die ruim 20 jaar regiomanager was bij SWIFT, de mogelijke rol van XRP in SWIFT’s betalingsverwerking.

Ondanks dat het interview al drie jaar geleden is afgenomen, heeft het recentelijk veel aandacht gekregen binnen de XRP-community.

XRP’s plaats in het SWIFT-netwerk

Tijdens het interview peilde Layah Heilpern naar Bright’s visie over de mogelijkheid dat cryptocurrencies SWIFT zouden kunnen vervangen. Bright schetste het belang van SWIFT als centraal transactiesysteem in de financiële wereld.

Hoewel hij onderstreepte dat SWIFT essentiële financiële diensten aanbiedt, gaf hij toe dat het platform niet optimaal is voor realtime transacties en directe fondsinzage. Bright contrasteerde SWIFT’s traditionele store-and-forward-mechanisme met de technologieën van opkomende cryptonetwerken.

Hij benadrukte dat deze cryptonetwerken zich focussen op onmiddellijke geldtransfers en transparantie in transacties. Desondanks gaf Bright aan dat hij niet gelooft dat cryptocurrencies SWIFT volledig zullen overnemen.

Hij ziet eerder een toekomst waarin cryptocurrencies, zoals XRP, naast SWIFT functioneren, gericht op partijen die behoefte hebben aan directe transactiecapaciteiten. Bright belichtte ook dat SWIFT bezig is met aanpassingen om realtime functionaliteit toe te voegen, teneinde haar positie te behouden in de snel evoluerende financiële sector.

Bovendien hintte de voormalige SWIFT-medewerker op de kans dat XRP onderdeel wordt van het SWIFT-ecosysteem, overtuigd van Ripple’s waarde in SWIFT-transacties. Hij zei er het volgende over:

We zouden Ripple (XRP) mogelijk over het Swift-netwerk kunnen zien bewegen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de samenwerking tussen SWIFT en Ripple, waar de XRP-gemeenschap op hoopte na Brights opmerkingen, nooit is gerealiseerd. In plaats daarvan ging SWIFT een samenwerking aan met Chainlink, met het oog op het gebruik van het LINK-token voor cryptobetalingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?
Gedurfde Prognose van Analisten: XRP Prijs Kan Stijgen tot $50 in 2024
Ripple en SEC kunnen XRP-rechtszaak vandaag nog schikken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen