Exchange

Exchange maakt Bitcoin wallet met vingerafdrukherkenning

Gate.io’s nieuwe crypto-wallet is voorzien van een vingerafdrukscanner om de beveiliging en veiligheid van cryptocurrencies te garanderen.


Unieke versleuteling

Crypto exchange Gate.io heeft zijn hardware-wallet, genaamd ‘S1’, gelanceerd. Deze is gemaakt om de veiligheid, beveiliging en opslag van de privésleutels van gebruikers te versterken, zei het bedrijf.

Gate.io, gevestigd in Hong Kong, faciliteert dagelijks meer dan $63 miljoen aan crypto transacties. Het bedrijf streeft ernaar zijn beveiligingspraktijken voor klanten te bevorderen met het nieuwe aanbod van hardware-wallets.

De Wallet S1 is een oplossing voor het bewaren van persoonlijke sleutels voor klantengelden met een ingebouwd display met vingerafdrukherkenning. Dit creëert een uniek wachtwoord voor elke houder, aangezien geen enkel individu dezelfde vingerafdrukken deel. Dit is een beter alternatief dan gecompliceerde wachtwoorden onthouden (die theoretisch met brute-force gekraakt kunnen worden).

Gate.io's crypto-portemonnee
De crypto-wallet van Gate.io – Bron: Gate.io.

“De privésleutel is vergrendeld in de hardware zelf, veilig verwijderd van internet, en het maakt het gemakkelijker om handtekeningen te ondertekenen wanneer de gebruiker dagelijks gebruik maakt van een overdracht”, zei Marie Tatibouet, CMO bij Gate.io, in een verklaring.

Ze voegde eraan toe: “Het is de eerste hardware-wallet met een wereldwijd toonaangevend algoritme voor vingerafdrukherkenning dat automatisch kan worden geïnitialiseerd bij het detecteren van brute-force-aanvallen.”

Gate.io beweert dat de Wallet S1 meer dan 10.000 cryptocurrencies ondersteunt, inclusief belangrijke activa zoals Bitcoin en Ethereum. Daarnaast ondersteunt de wallet ook andere altcoins – hoewel er niet eens zo veel op CoinMarketCap staan.


Deel van een groter plan

Ondertussen zei de exchange dat de release deel uitmaakt van een groter plan om GateChain, Gate.io’s eigen blockchain-netwerk, op te bouwen. Enkele toepassingen zijn de uiteindelijke ondersteuning voor Wallet S1 in het kluisadres van GateChain en makkelijke samenwerking met alle DeFi-apps die op het netwerk actief zijn.

De lancering van de wallet komt te midden van een groei in de cryptomarkt die afgelopen maanden sterk is toegenomen. Met name in de DeFi-ruimte, die van een obscure industrie eerder dit jaar naar meer dan $11 miljard groeide. Die groei is verspreid over verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps).