ethereum
Ethereum

Experts geloven in goedkeuring Ethereum ETF

Op donderdag 11 januari was het eindelijk tijd voor de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. Als we sommige experts mogen geloven is dat meteen ook een goed signaal voor de goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs. Na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs schoot de Ethereum koers in ieder geval flink omhoog, waardoor het erop lijkt dat de markt daar hetzelfde over denkt.

Niet alleen voor Ethereum

Steven McClurg, de CIO van Valkyrie Funds, zou niet verbaasd zijn als er op korte termijn een Spot Ethereum ETF komt. Sterker nog, hij verwacht niet alleen een Spot ETF voor Ethereum, maar ziet in de toekomst ook een Spot XRP ETF op de markt komen.

Leo Mizuhara, de CEO van Hashnote, voorziet ook de “onvermijdelijke introductie” van Spot Ethereum ETFs in de toekomst.

Hij gelooft dat er een splitsing zal zijn tussen ETH-staking blootstelling via private markten en de aanbieders op de publieke markten.

Ook hij ziet de snelle opleving van Ethereum na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs als een reflectie van de interesse van de markt in een Spot Ethereum ETF. Al moet dat nog maar blijken, want de Ethereum Futures ETFs waren nog geen onverdeeld succes.

Ethereum ETF over 5 maanden?

Eric Balchunas, een beroemde ETF-analist, is ook optimistisch over de Spot Ethereum ETFs. Hij voorziet dat we die mogelijk binnen vijf maanden al op de beurs mogen verwelkomen.

Balchunas geeft de Spot Ethereum ETF voor mei 2024 een kans van 70 procent. Daarmee is deze ETF nog geen zekerheidje, maar het gaat wel om een redelijk grote kans.

Wat denk jij? Gaat een Spot Ethereum ETF succesvol zijn?

De lancering van de Ethereum Futures ETFs leverden namelijk maar 2 miljoen dollar aan instromen op. Zodoende lijkt er weinig tot geen vraag te zijn naar Ethereum ETFs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Ethereum’s aanbod voor het eerst niet meer deflatoir na recentste Dencun-upgrade
Waarom staat Ethereum vandaag in het rood?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?