Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Experts: ‘Tesla moet een verlies tot $100 miljoen rapporteren voor Q2’

Verschillende analisten zijn van mening dat Tesla een verlies van tussen de $25 miljoen en $100 miljoen op zijn $1,5 miljard Bitcoin (BTC)-bezit moet rapporteren.


Prijsdaling van Bitcoin

De prijs van Bitcoin is onlangs gedaald tot een niveau dat voor het laatst in januari werd gezien. CNBC-bedrijfsanalist Kate Rooney beweerde op 6 juli dat Tesla mogelijk een “impairment charge” krijgt. Dit betekent dat het de daling moet melden in een openbaarmaking aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In februari maakte Tesla voor het eerst zijn $1,5 miljard aan Bitcoin-aankopen bekend. Handelaren dachten toen dat Tesla aan het einde van het kwartaal onder water zou staan.

“Tesla houdt crypto aan als een immaterieel actief. Vanwege boekhoudregels moeten bedrijven, wanneer de waarde van Bitcoin onder een bepaald bedrag daalt, dat vermelden in hun financiële overzichten,” zei Rooney. Hij voegde het volgende eraan toe:

“Tesla zegt dat ze een bijzondere waardevermindering boeken als de prijs van Bitcoin onder de carry-kosten daalt.”

De analist beweerde dat bronnen schatten dat de waardevermindering zou kunnen leiden tot een verlies van tussen de $25 miljoen en $100 miljoen op papier. Rooney voegde er echter aan toe dat Tesla de prijs van de BTC die het aanhoudt, niet kan verhogen. Dit kan pas wanneer dit is gerealiseerd in de vorm van een verkoop.


Download de Newsbit App

De officiële Newsbit App is gelanceerd! Het crypto nieuws nooit meer missen en overal kunnen lezen? Download de app dan nu!


De invloed van Elon Musk

Elon Musk, CEO van Tesla, is de afgelopen maanden een belangrijk figuur geworden in de crypto-gemeenschap. De Bitcoin-investering van het bedrijf en de ondersteuning voor BTC-betalingen hebben rally’s naar nieuwe all-time highs geholpen.

De zakenmagnaat is echter niet meer zo populair bij een groot deel van de crypto-gemeenschap. Dit komt aan de ene kant door Tesla die BTC-betalingen opschortte vanwege zorgen over de milieu-impact van mining. Het andere deel wordt veroorzaakt door Musk’s Dogecoin bekering.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten