Cyber Hacker
Hack

Exploit richt zich op crypto-veteranen en steelt ruim $10 miljoen

Sinds december 2022 heeft een onbekende hacker meer dan $10,5 miljoen aan Non-Fungible Tokens (NFT’s) en cryptomunten gestolen van ervaren communityleden die dachten dat hun crypto-wallets veilig genoeg waren. De hack-operatie heeft de wallets naar verluidt uitgeput.

Meer dan 5.000 Ethereum gestolen sinds december

Volgens Taylor Monahan, een ontwikkelaar van MetaMask, is er sinds december meer dan 5.000 Ethereum (ETH) gestolen. Monahan bracht dit probleem aan het licht en merkte op dat de omvang van de verliezen nog niet definitief is vastgesteld. Bovendien benadrukte Monahan dat niemand precies weet hoe de exploit werkt.

Crypto-ontwikkelaar Monahan waarschuwde ervaren crypto-gebruikers dat de exploit die gebruikt werd om meer dan $10,5 miljoen aan NFT’s en cryptomunten te stelen, niet te vergelijken is met de gebruikelijke phishing-pogingen of oplichtingspraktijken. Het is gericht op mensen die enige ervaring hebben met het beschermen van hun digitale activa, in plaats van nieuwkomers in de crypto-wereld.

Gebruik van hardware wallets wellicht steeds belangrijker

De ontwikkelaar gaf aan dat de exploit gericht is op sleutels die zijn aangemaakt tussen 2014 en 2022 en dat het specifiek gericht is op mensen die meer ervaring hebben in de crypto-wereld en meerdere adressen gebruiken.

Om deze reden adviseerde de ontwikkelaar dat mensen die hun vermogen in één privésleutel hebben staan, hun geld moeten migreren, hun vermogen moeten opsplitsen of een hardware-wallet moeten aanschaffen.

Een lid van de crypto-community, Jacky Goh, merkte op dat de recente hack nogmaals benadrukt dat het gebruik van een hardware wallet belangrijk is. Goh plaatste op Twitter dat het beter is om geld dat langer dan een week wordt vastgehouden en meer dan $1.000 waard is, over te zetten naar een hardware wallet. Volgens Goh zal deze aanpak als slot “op de lange termijn je redden”.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen