Bitcoin Nieuws

Exploitant van Mercado Bitcoin neemt Portugese crypto-exchange over

De exploitant van Mercado Bitcoin, de Braziliaanse 2TM Group, is van plan om zijn wereldwijde aanwezigheid uit te breiden door middel van een strategische acquisitie in Portugal.


Meerderheidsbelang in CriptoLoja

Dit maakte het bedrijf officieel bekend via een post op Businesswire. De exploitant van Mercado Bitcoin krijgt naar verluidt een meerderheidsbelang in CriptoLoja. Dit is een crypto-exchange dat zich gevestigd heeft in Lissabon, Portugal en is onder licentie van de Portugese Centrale Bank. De deal moet nog wel officieel goedgekeurd worden.

Met de deal is de bedoeling dat dit 2TM helpt om zijn expansie naar Europa in gang te zetten met over-the-counter crypto-wisseldiensten. Hiernaast wil het bedrijf de diensten van Mercado Bitcoin gaan aanbieden aan zowel particuliere- als institutionele beleggers in Portugal. De CEO van 2TM, Robert Dagnoni, zei het volgende:

“Wij zullen toegang krijgen tot de Europese markt door gebruik te maken van de duidelijke synergiën met onze aanwezigheid in Latijns-Amerika, aangezien we dezelfde taal, een erkend merk en cross-sellingmogelijkheden voor klanten delen. Er wonen veel Brazilianen in Portugal die graag via ons platform zouden willen investeren.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto is een wereldwijd bedrijf

Volgens Dagnoni is de nieuwe acquisitie mogelijk geworden via diverse grootschalige financieringsrondes in 2021. In deze financieringsrondes wist 2TM meer dan $250 (€220) miljoen op te halen. Dagnoni merkte tot slot het volgende op:

“Crypto is een wereldwijd bedrijf. Portugal is een strategische markt voor ons, omdat het een specifieke licentie vereist, een belangrijk knooppunt voor crypto in Europa wordt en een toegangspoort tot de grotere Europese markt opent.”

Portugal is al vaker geprezen als crypto-vriendelijke jurisdictie. Cryptocurrencies zijn mede daarom ook een opkomend onderwerp in het land. Vrijwel alle virtuele activa’s als Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) genereren een aanzienlijke vraag in het land. Het is nog niet bekend of deze trend zich blijft aanhouden of dat deze slechts van korte tijd is.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten