Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

‘Exponentiële’ volumegroei van Bitcoin kan grote activa evenaren

Bitcoin is nog steeds ver verwijderd van de status ‘macro activa’, maar de digitale munt lijkt nu razendsnel te groeien, zegt Coin Metrics.


Bitcoin ziet enorme volumegroei

Bitcoin wordt steeds bekender en dat is terug te zien in het handelsvolume. Deze groeit namelijk exponentieel. Het BTC volume evenaart nu al gemakkelijk de belangrijkste traditionele activaklassen, aldus een nieuw rapport.

Het “State of the Network rapport” van Coin Metrics die dinsdag is uitgebracht, werpt zijn schijnwerpers op de handel in Bitcoin. Hieruit kwamen met verrassende cijfers nu Bitcoin rond de $10.000 verhandeld.

Coin Metrics heeft dus onderzoek gedaan naar het handelsvolume van de belangrijkste cryptomunt, maar dat was zeker niet gemakkelijk. Het meten hiervan is lastig omdat er zo enorm veel exchanges en andere platformen zijn die de munt aanbieden.

“De fragmentatie van het handelsvolume in het Bitcoin ecosysteem maakt een eenvoudige beoordeling van de marktomvang zeer moeilijk”, concludeert het rapport.

Desalniettemin is de toekomst van Bitcoin als activa klasse veelbelovend. Coin Metrics vat samen dat “alle facetten van het handelsvolume van Bitcoin een exponentiële groei hebben doorgemaakt. Indien ze aanhouden zullen ze groeien tot niveaus die vergelijkbaar zijn met die van de belangrijkste activaklassen.”

Cryptocurrency en fiat handelsvolumes. Bron: Coin Metrics

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


$5 miljoen per dag in Bitcoin?

Zeker voor grote investeerders is het volume van een markt belangrijk om in de gaten te houden. Op alle grote exchanges wordt er voor zo’n $500 miljoen per dag verhandeld. Institutionele kopers gebruiken dit als maatstaf om te kijken hoeveel ze kunnen investeren in BTC.

“Voor een instelling die geïnteresseerd is in het inbrengen van kapitaal, is het handelsvolume van de Bitcoin exchanges, genoteerd in Amerikaanse dollars van $0,5 miljard per dag, misschien wel het meest relevant”, stelt het rapport.

“Met dit handelsvolume kan een bedrijf verwachten 5 miljoen dollar per dag in te brengen. Indien het niet meer dan één procent van het totale handelsvolume wil bereiken.”

De toename in volume op de spot exchanges en in de futures markten lijken de Bitcoin dus razendsnel tot één van de belangrijkste aandelen ter wereld te maken.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten