Bitcoin

ExxonMobil wil Bitcoin gaan minen met overtollig aardgas

Volgens een recent rapport van Bloomberg heeft de internationale olie- en gasgigant ExxonMobil een proefprogramma gelanceerd dat overtollig aardgas zal gebruiken om cryptocurrencies te minen. Dit zal worden aangedreven door overtollig aardgas uit oliebronnen in North Dakota.


ExxonMobil gaat Bitcoin minen

ExxonMobil heeft naar verluidt een overeenkomst bereikt met Crusoe Energy Systems Inc., een bedrijf dat oplossingen biedt voor het affakkelen van aardgas. Dit om gas te halen uit een oliebron in North Dakota om stroom te leveren aan cryptomining-hardware. Hiermee kunnen ze dan Bitcoin Ethereum tokens minen.

Affakkelen van gas is het verbranden van aardgas dat vrijkomt bij de winning van olie. In plaats van het simpelweg te verbrangen, zal ExxonMobil het naar verluidt gebruiken voor het aandrijven van Bitcoin-mining machines.

Bloomberg meldt dat bronnen hebben gevraagd niet genoemd te worden omdat de informatie nog niet openbaar is. Misschien nog wel beter nieuws is dat het bedrijf ook overweegt soortgelijke proefprogramma’s te starten in Alaska, Nigeria, Argentinië, Guyana en Duitsland.

“We evalueren voortdurend opkomende technologieën die gericht zijn op het verminderen van het affakkelen van onze activiteiten”, vertelde ExxonMobile-woordvoerder Sarah Nordin naar verluidt aan Bloomberg.


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De impact op het milieu is groot

Cryptocurrency-mining en dan met name Bitcoin-mining, heeft voor controverse gezorgd het afgelopen jaar. Dit omdat het veel negatieve impact heeft op het milieu.

Volgens de Cambridge University verbruikt het Bitcoin-netwerk maar liefst 134 terawattuur aan elektriciteit per jaar. Ook blijkt dat het netwerk nu zelfs meer stroom verbruikt dan een groot aantal landen doen.

In september 2020 ontdekte Cambridge University dat slechts 39% van het Bitcoin-netwerk op hernieuwbare energie draaide, zoals wind of zon. De rest van het netwerk werd aangedreven door milieubelastende fossiele brandstoffen zoals steenkool en aardgas.

Andere onderzoeken beweren echter dat het Bitcoin-netwerk op een groter aandeel hernieuwbare energie draait. Een dergelijke studie werd gepubliceerd door de Bitcoin Mining Council, die in juli 2021 beweerde dat 56% van de elektriciteit achter Bitcoin afkomstig was van duurzame bronnen.

De stap van ExxonMobil zou kunnen helpen om het minen van Bitcoins een stuk duurzamer te maken.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?