Ethereum

EY, Microsoft en ConsenSys lanceren onderneming Ethereum

Wereldwijd adviesbureau Ernst & Young heef onlangs de lancering hun open-source Baseline protocol aangekondigd.


Wat is Baseline?

Baseline bestaat uit een smart contract en een token platform en is gebouwd voor ondernemingen binnen de Ethereum blockchain. Baseline is opgericht door EY, in samenwerking met Microsoft en ConsenSys. Daarnaast is het is ontwikkeld in samenwerking met veel bedrijven die actief zijn in de crypto valuta sector. Bedrijven die hebben meegewerkt zijn onder andere, Chainlink, MakerDAO, Unibright en AMD.

De code van het platform is nu alleen beschikbaar voor geselecteerde bedrijven en zal vóór april in een openbare versie verschijnen. In een video gepubliceerd door ontwikkelingspartner Unibright wordt het platform als volgt beschreven:

“Het platform is een open-source protocol voor veilige en particuliere bedrijfsprocessen die via het openbare hoofd netwerk van Ethereum werken.”

Het protocol ondersteunt tokenisatie en gedecentraliseerde financiële diensten op zijn hoofd netwerk. Baseline combineert zero-knowledge proofs, off-chain opslag en gedistribueerde identiteit om te voorkomen dat bedrijfsgegevens, assets of activiteiten in gevaar worden gebracht.

Het platform zal productie van bedrijven, zoals bestellingen en vorderingen tokeniseren. Daarnaast gaat het platform blockchain applicaties, die de supply chain koppelen aan financiële diensten, faciliteren. Baseline is bedoeld om bedrijfsactiviteiten te verplaatsen van geautoriseerde gedistribueerde ledgers naar een openbaar blockchain netwerk.


Verouderde systemen kunnen Baseline gebruiken

Baseline hoopt zich te richten op bedrijven die klant relatiebeheer aanbieden. Het protocol kan worden gebruikt “zonder aanpassing van oudere systemen.”

John Wolpert, directeur van ConsenSys, verklaarde dat de visie van het project is om het openbare Ethereum-netwerk te benutten zonder bedrijfsgegevens in gevaar te brengen. Hij voegt eraan toe:

“Veel mensen beschouwen blockchains als de plek om transacties te registreren. Maar wat als we het hoofdnetwerk als middleware zouden beschouwen? Deze aanpak maakt gebruik van waar hoofdnetwerk goed in is. Bovendien vermijdt het waar het niet goed in is. “

Paul Brody, De blockchain leider bij EY verklaarde:

“In de afgelopen twee jaar heeft EY een platform ontwikkeld voor particuliere, veilige transacties op publieke blockchains. Dit initiatief bouwt voort op die basis en begint de leegtes te vullen, zoals bedrijfsgidsen en private bedrijfslogica. Hierdoor kunnen ondernemingen end-to-end-processen beter uitvoeren, zoals dingen verkrijgen met een sterke privacy. “