Nieuws, Stablecoin, Trending

Facebook kondigt mogelijk FB Coin aan in derde kwartaal 2019

Social media gigant Facebook huurt PayPal medewerkers in om haar eigen crypto munt te lanceren. Volgens anonieme bronnen zal de stablecoin uitgebracht worden in het derde kwartaal van dit jaar.


Facebook bouwt team op om FB coin te lanceren

Het bedrijf begon vorig jaar met het ontwikkelen van een speciaal blockchain team. David Marcus, voormalig president van PayPal behoort ook tot de groep. Het team dat de crypto munt voor Facebook ontwikkelt is door het jaar steeds groter geworden. Nu komt ongeveer 1/4e van de 50 leden van PayPal.

Zoals Newsbit eerder meldde, zal Facebook waarschijnlijk een stablecoin genaamd de FB Coin gaan lanceren. Volgens verschillende bronnen is het bedrijf in gesprek met Visa en Mastercard om de ontwikkeling mogelijk te maken. Ook is Facebook opzoek naar een investering van $1 miljard dollar om in het project te investeren.

Een andere bron vertelt dat Facebook het handelsmerk ‘Libra’ heeft verworven voor haar crypto munt. Dat betekent dat de FB coin gekoppeld zal worden aan de Amerikaanse dollar.

Bronnen binnen Facebook hebben geweigerd commentaar te geven op de ontwikkelingen.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)