Nieuws, Stablecoin, Trending

Facebook zoekt $1 miljard dollar voor Crypto project

Volgens bronnen is Facebook op zoek naar durfkapitaal om haar eigen crypto token te ontwikkelen, zegt New York Times auteur Nathaniel Popper.


Facebook zoekt $1 miljard om crypto project te financieren

Popper zegt dat Facebook, volgens verschillende betrouwbare bronnen, op zoen is naar een bedrag van $1 miljard dollar om haar cryptocurrency project te ontwikkelen. De auteur van de Times zegt dat het aantrekken van kapitaal van buitenaf meer in overeenstemming zou zijn met de gedecentraliseerde waarde van de crypto community:

“Gezien het feit dat een van de grote aantrekkingskracht van blockchain-projecten de decentralisatie is, kunnen externe investeerders Facebook helpen het project als meer gedecentraliseerd en minder gecontroleerd te presenteren.”

Facebook zal een stablecoin gaan ontwikkelen die gekoppeld is aan een aantal traditionele valuta’s.


Facebook: De ontwikkeling van een eigen cryptomunt

Rond december doken er geruchten op dat Facebook een eigen cryptomunt aan het ontwikkelen zou zijn. De publicatie meldde dat de crypto token gebruikt zal worden voor het versturen van geld binnen Whatsapp.

In februari 2019 kregen de geruchten meer vorm omdat de New York Times met een bericht naar buiten kwam over de Facebook Coin. Hierin werd vermeld dat de token niet alleen op WhatsApp, maar ook op Facebook Messenger en Instagram gebruikt zal gaan worden. Dit zou betekenen dat zo’n 2,7 miljard gebruikers te maken krijgen met de crypto munt.

Anonieme bronnen stellen dat Facebook meer dan 50 techneuten heeft aangenomen om het cryptocurrency project in goede banen te leiden. Ook zal Facebook al bezig zijn met onderhandelen met verschilende crypto exchanges.

Volgens analisten zou het crypto project kunnen zorgen voor miljarden extra winst voor het techbedrijf.