Facebook registreert nieuw bedrijf in Zwitserland – Snel FB Coin?

Facebook heeft een nieuw financieel technologie bedrijf opgericht, genaamd Libra Networks, volgens het handelsregister van Genève.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Facebook registreert fintech bedrijf ‘Libra’

Libra Networks werd op 2 mei in Genève geregistreerd door Facebook. De officiële aanvraag voor het bedrijf dient als volgt;

“… diensten op het gebied van financiën en technologie, alsmede de ontwikkeling en productie van software en bijbehorende infrastructuur, met name in verband met investeringsactiviteiten, de werking van betalingen, financiering, identiteitsbeheer, gegevensanalyse, big data, blockchain en andere technologieën. “

Facebook heeft de handelsnaam Libra in juni vorig jaar geregistreerd. Naar verluidt maakte het uit van haar crypto project. Facebook is druk bezig en heeft ook twee experts op het gebied van cryptocurreny compliance ingehuurd die hiervoor bij Coinbase werkten.


Facebook Coin moet Open Source worden

Al een tijd lang zijn er geruchten over een eigen crypto munt van Facebook. Anonieme bronnen beweren dan ook dat Facebook in het derde kwartaal van 2019 haar eigen stablecoin genaamd de FB Coin uit zal brengen.

Tijdens de crypto conferentie ‘Conensus’ zei de CEO van Polychain dat hij denkt dat de stablecoin gebouwd moet worden op een open source netwerk. Hij denkt dat het voor Facebook belangrijk is om het project open source te houden voor de goede naam. Er is namelijk al genoeg controverse geweest rondom het privacy beleid van het bedrijf.

“Ik denk dat gezien alle problemen die Facebook heeft gehad met het controleren van hun platform en dergelijke, dat het een belangrijke strategische stap voor Facebook is om openbare infrastructuur te bouwen. Met een open source netwerk zullen mensen meer vertrouwen krijgen in het bedrijf.”

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken