Nieuws, Trending

Facebook start een nieuw team die zich focust op blockchain

Facebook gaat een nieuw team starten die zich alleen richt op Blockchain en hoe Facebook deze techniek kan gaan gebruiken. David Marcus, de uitvoerend manager van de ‘Facebook Messenger App’ gaat leiding geven aan dit project. 

Het Facebook Blockchain team

Zoals je hierboven gelezen hebt verlaat David Marcus dus de Messenger App om zich te gaan richten op onderzoek naar de Blockchain. Het team die hij gaat aansturen zal in het begin nog vrij klein zijn, minder dan 10 mensen. Echter zitten er een aantal zeer bekende managers van Instagram in dit team, namelijk: Instagram’s onderdirecteur van engineering, James Everingham en de onderdirecteur van het productie team, Kevin Weil. Hieronder zien we de Tweet van David Marcus waarin hij aangeeft zich bezig te gaan houden met het onderzoek naar de Blockchain technologie.

Waarom is deze stap belangrijk voor Crypto?

1. David Marcus brengt zeer veel ervaring met zich mee Omdat David Marcus zeer veel ervaring heeft (directeur van Paypal) in online betalingen kan hij met zijn team veel gaan betekenen voor Blockchain. Marcus wordt gezien als een zeer succesvol manager die binnen een korte tijd veel heeft bereikt met de Messenger App. Zo is het door zijn toedoen dat de Messenger App gebruikt wordt door de commerciële wereld. De advertentie opbrengsten van de Facebook Messenger App zijn dan ook flink gestegen. Door David Marcus volledig op het onderzoek van Blockchain te zetten kunnen we met zekerheid zeggen dat Facebook deze technologie zeer serieus neemt.
2. Interesse en mogelijke samenwerkingen met cryptocurrencies Zoals we weten is de Blockchain het skelet van (bijna) alle cryptocurrencies. Doordat Facebook veel onderzoek gaat doen naar de Blockchain technologie zal er zeker ook onderzoek gedaan worden naar cryptocurrencies. Het is bekend dat David Marcus geïnteresseerd is in cryptocurrencies. Zo zit hij, vanaf december 2017, in het bestuur van crypto exchange Coinbase. Mogelijke samenwerkingen met een bepaalde cryptocurrency is dus niet uitgesloten.