Exchange Nieuws

Facebook test Novi crypto-wallet met Coinbase

Socialmedia-gigant Facebook gebruikt Coinbase en Paxos voor zijn aanstaande Novi digitale wallet-project. Dinsdag ging zijn testfase in de Verenigde Staten en Guatemala van start. 


Dinsdag gaat testfase van start

Vanaf dinsdag kan een kleine groep gebruikers in beide landen de Novi digitale wallet-app downloaden op iPhone- of Android-apparaten. Ze kunnen dan geld toevoegen aan hun rekeningen met een bankpas. Van daaruit kunnen ze geld verzenden en ontvangen met behulp van de Pax Dollar (USDP). Dit is een door dollars gesteunde stablecoin, uitgegeven door blockchain-trustbedrijf Paxos. 

Facebook selecteerde de stablecoin in zijn proefprogramma vanwege zijn belangrijke kenmerken van regelgeving en consumentenbescherming. Omdat USDP-reserves volledig worden gedekt door contanten, hebben Novi-gebruikers de mogelijkheid om hun geld op te nemen in hun lokale valuta. 

Het geld van de klanten worden bewaard bij Coinbase, dat $180 miljard aan activa beheert.

Een woordvoerder van Facebook vertelde dat de testfase Facebook in staat zal stellen de kernfuncties van de wallet te evalueren en operationele mogelijkheden te demonstreren. Het gaat dan vooral om de functies rond klantenservice en compliance. Novi wordt ook ontworpen voor interoperabiliteit met andere digitale wallets.


Wat gaat er met Diem gebeuren?

De woordvoerder van Facebook verklaarde trouwens ook dat het bedrijf de steun voor het Diem-netwerk niet heeft opgegeven. Dit is een betalingssysteem dat nog steeds wacht op groen licht van de regering. “We zijn van plan om Novi samen met Diem te lanceren zodra het de wettelijke goedkeuring heeft gekregen en live gaat”.

Ondanks aanzienlijke een lobbymacht in Washington, is Facebook op obstakels gestuit. Het is ze vooralsnog niet gelukt om beleidsmakers ervan te overtuigen Diem goed te keuren. Het voorgestelde betalingsnetwerk heeft sinds 2019 verschillende veranderingen ondergaan. Toch hebben zorgen over het witwassen van geld en stablecoins het goedkeuringsproces vertraagd. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten