Facebook van plan om ecosysteem voor geplande stablecoin te ontwikkelen

Het bekende social media platform Facebook is in gesprek met bedrijven als Visa en Mastercard om een stablecoin te ondersteunen en financieren.


Project Libra

Facebook werkt naar verluidt al meer dan een jaar aan de lancering van een op stablecoin gebaseerd betalingsplatform. Het project heeft intern de naam ‘Project Libra’ gekregen. Dit project is gericht op de ontwikkeling van een cryptocurrency waarmee de inmiddels miljarden gebruikers van het sociale media platform geld naar elkaar kunnen sturen. Ook kunnen online producten of diensten door middel van de nieuwe cryptocurrency worden aangeschaft.


In gesprek met meerdere bedrijven

Naar verluidt is Facebook naast Visa en Mastercard ook in gesprek gegaan met diverse e-commerce bedrijven. Het doel hiervan was om zowel fondsen te werven als steun en acceptatie te krijgen voor de stablecoin.

Het gebruik van de stablecoin kan erg uitgebreid worden, aldus Facebook. Zo kunnen gebruikers beloont worden om advertenties op het platform te bekijken en kunnen adverteerders de stablecoin accepteren voor hun merchandise. Ook kunnen deze bedrijven voor hun advertenties betalen met deze cryptocurrency.


Elimineren van verwerkingskosten

Hiernaast is Facebook vermoedelijk van plan om de swipe- en kaartverwerkingskosten te elimineren. Normaliter betaalt een klant 2 á 3% extra bij de transacties aan banken of andere betalingsverwerkers. Dit percentage kan volgens Facebook vrijwel worden geëlimineerd.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken