Blockchain Nieuws

Facebook’s hoofd van de Crypto afdeling stopt na meta-rebranding

Facebook, nu bekend als Meta, is pas begonnen met de ontwikkeling van de rebranding van het bedrijf. Nu is echter naar buiten gekomen dat het hoofd van de crypto afdeling, genaamd David Marcus, zijn vertrek heeft aangekondigd.


Waarom is Marcus opgestapt?

Marcus vertelde gisteren op Twitter dat hij zou stoppen met werken bij Facebook (Meta). Volgens sommigen stapt hij op vanwege de rebranding naar Meta, volgens anderen komt het door het gefaalde crypto-betaling project van Facebook.

Na als president van PayPal te hebben gediend, trad Marcus in 2014 in dienst bij Facebook. Hij werkte bij Facebook Messenger, en stapte uiteindelijk over naar de financiële afdeling van het bedrijf. Onder leiding van Marcus kondigde Facebook twee crypto projecten aan. Verwacht werd dat zowel de Libra-blockchain-valuta als de digitale wallet Calibra in het jaar 2020 live zouden gaan. Geen van beide slaagde er echter in om de wereldwijde terugslag van beleidsmakers en regelgevers te vervangen. Op dit moment wordt Meta’s digitale valuta Diem beheerd door een onafhankelijke entiteit, los van haar digitale portemonnee-project, Novi. Bovendien zal Stephane Kasriel Marcus nu vervangen als hoofd van crypto bij Meta.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten