Nieuws, Stablecoin, Trending

Facebooks Libra versnelt Bitcoins en crypto’s toekomst met 3 jaar

Het Amerikaanse investeringsbedrijf Bitwise verklaarde in een brief aan haar investeerders op 1 Augustus dat Facebooks Libra stablecoin, Bitcoins progressie met 3 jaar versneld heeft.


Libra trekt aandacht naar de Bitcoin

In de brief zegt Matt Hougan, Bitwises wereldwijde hoofd van onderzoek, namens het bedrijf dat:

“Door Facebooks Libra en het Amerikaanse congres zijn we nu 2 of 3 jaar vooruitgespoeld in de toekomst van de crypto, door het versnellen van alle gesprekken, debatten en reguliere gesprekken naar het heden.”


Het reguleren van crypto

Het bedrijf beweert dat, als een gevolg van Libra’s ontwikkeling en de crypto gerelateerde hoorzittingen met het Amerikaanse congres, “mensen zich realiseren dat ze crypto niet langer kunnen negeren.” Echter geeft Bitwise toe dat niet alle aandacht gericht op crypto positief zal zijn en dat de aandacht van regelgevers op crypto in de toekomst negatieve gevolgen kan hebben.

Het bedrijf merkte ook op dat het van de overheid verwacht dat het de schaduwkant van de crypto, zoals initial coin offering (ICO) en ongereguleerde exchanges, harder aan zal pakken nu het zijn aandacht richt op crypto.

“Maar zelfs dit onderzoek en aandacht zullen goed zijn voor crypto op de lange termijn. Het zal de investeerders de zekerheid geven dat regelgevers erbij betrokken zijn en zij zullen de richtlijnen uitzetten waarbinnen de verbeterde versie van crypto zich kan ontwikkelen.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)