Stablecoin Nieuws

Facebook’s stablecoin project Diem wordt officieel stopgezet

Meta, voorheen Facebook, heeft zijn stablecoin-project ‘Diem’ officieel stopgezet. Dit doet het bedrijf na jaren van grote inspanning om de digitale valuta te lanceren.


Meta stopt met het Diem project

De CEO van Diem, Stuart Levey, maakte het nieuws maandag bekend en bevestigde dat Meta intellectueel eigendom en andere activa met betrekking tot het Diem stablecoin-project verkoopt aan haar Silvergate Capital Corporation.

De Diem Association en haar dochterondernemingen zullen de komende weken beginnen met het afbouwen van hun activiteiten, zei Levey. De vereniging is er echter nog steeds van overtuigd dat de idealen van Diem zullen blijven bloeien, zelfs nadat Meta officieel zijn betrokkenheid bij het project beëindigde. De CEO vertelde:

“We blijven vertrouwen hebben in het potentieel van een stablecoin die werkt op een blockchain die is ontworpen zoals Diem. Met de verkoop van vandaag zal Silvergate goed gepositioneerd zijn om deze visie verder te ontwikkelen.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Silvergate koopt activa van Diem

Volgens een officiële aankondiging van Silvergate zal het bedrijf activa van Diem kopen voor een totale waarde van $182 miljoen.

Silvergate Bank zal zijn betalingsplatform, het Silvergate Exchange Network, integreren met de activa van Diem. De nieuwe combinatie zal de bank helpen bij het lanceren van een “wereldwijd betalingssysteem van de volgende generatie dat sneller, gebruiksvriendelijker en kosteneffectiever is dan bestaande oplossingen”, aldus de aankondiging.

“We hebben een behoefte vastgesteld aan een door de Amerikaanse dollar ondersteunde stablecoin die gereguleerd en zeer schaalbaar is. Dit om mensen in staat te stellen geld zonder belemmeringen te verplaatsen. Het blijft onze bedoeling om aan die behoefte te voldoen door in 2022 een stablecoin te lanceren”, aldus Alan Lane, CEO van Silvergate.

Meta introduceerde zijn digitale valutaproject in 2019. Het project kreeg eerst de naam ‘Libra’ en het kreeg steun van topbedrijven zoals Mastercard, PayPal, Visa, eBay en anderen. Het project kreeg echter al snel wereldwijd enorme kritiek vanuit overheden, waarbij financiële autoriteiten grote bezorgdheid uitten over technologiereuzen die mogelijk te veel financiële macht zouden overnemen.

Ondanks grote druk probeerde Meta een aantal van zijn diensten in de Verenigde Staten uit te rollen, waarbij WhatsApp Messenger in december 2021 betalingen testte met Meta’s Novi-wallet. Toch trekt Meta nu de stekker uit het project.

Terwijl de Diem Association zijn stablecoin project stopzet, gaan sommige van zijn oorspronkelijke leden verder met hun eigen stablecoin-plannen. In januari bevestigde PayPal officieel dat het “een stablecoin aan het verkennen was” die PayPal Coin zou kunnen heten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten