Exchange Nieuws

Faillissement van FTX zorgt voor miljoenen-bevriezing van crypto-bedrijfsfondsen

Het faillissement van FTX blijft nog steeds enige chaos creëren in de crypto-markt. Inmiddels wordt van meerdere bedrijven een aanzienlijke hoeveelheid van kapitaal bevroren op de FTX-exchange.

Meerdere partijen hebben fondsen nog op FTX staan

Zo heeft bijvoorbeeld het crypto-hedgefonds genaamd ‘Galois Capital’ aangegeven dat zij een aanzienlijke hoeveelheid aan fondsen op FTX had staan. Naar verluidt komt dit neer op circa $50 miljoen die vastzat op de crypto-exchange.

New Huo Technology, eigenaar van het crypto-platform genaamd Hbit Limited, kondigde op 14 november aan dat het er niet in was geslaagd $18,1 miljoen aan cryptocurrency op te nemen voordat FTX stopte met het verwerken van opnames.

Hiernaast hebben ook nog diverse andere crypto-gerichte bedrijven hebben laten weten dat hun fondsen vastzitten aan de nu failliete crypto-exchange. Het is onmogelijk om de fondsen op dit moment van het platform te halen.

Nestcoin, een Web3-startup uit Nigeria, heeft ook bekend gemaakt dat zij er niet in waren geslaagd om geld van FTX op te nemen. Hierover stuurde ze een bericht naar hun investeerders.

In de brief staat dat Nestcoin werknemers zal ontslaan aangezien ze hun activa bij FTX hielden om onze operationele kosten te beheren en het heeft niet langer de middelen om wat personeel te betalen.

Effecten van FTX zijn bevroren

Hiernaast heeft Huobi ook financieel gezien geholpen met het verwerken van opnames. Dit laat Li Lin, de controlerende aanheelhouder van Huobi, weten. Het bedrijf weet echter nog niet wat de financiële impact van het faillissement van FTX zal zijn als het nooit in staat is om het geld op te nemen.

Binnen de FTX Group, zitten ongeveer 130 bedrijven, waaronder de Amerikaanse entiteit FTX.US en zusterhandelsfirma Alameda Research. Zij hebben inmiddels laten weten dat ook zij een faillissement zouden aanvragen in de VS nadat FTX een liquiditeitscrisis had doorgemaakt en niet in staat was om opnames van gebruikers te verwerken.

De tegoeden van de in de Bahama’s gevestigde dochteronderneming, FTX Digital Markets, werden op 10 november door de lokale toezichthouder op effecten bevroren en er werden vereffenaars aangesteld om de fondsen veilig te stellen terwijl de faillissementsprocedure loopt.

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten