Nieuws, Trending

Falcon maakt brengt crypto-wallet met fiat-opnames uitFalcon is een in Zwitserland gevestigde bank. Nu laten zij weten dat het ondersteuning gaat bieden voor rechtstreekse overdrachten en opslag van een aantal geselecteerde cryptocurrencies.


Eigen crypto-wallet

In de aankondiging van de bank laten zij weten dat zowel particuliere als institutionele beleggers vanaf heden een selectie van cryptocurrencies van en naar de eigen wallet van de bank kunnen sturen. Hiernaast kunnen ze deze cryptocurrencies omzetten naar fiat-geld.


Vier grote cryptocurrencies

Momenteel accepteert de bank vier grote cryptocurrencies, namelijk Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC).

Volgens de bank zijn blockchain-assets volledig bankwaardig. Hierom zijn de geselecteerde crypto’s opgenomen in de portefeuille van de bank, evenals in documenten voor belastingaangiftes.


Voldoet aan de lokale voorschriften en KYC

Naar verluid gaat de bank zelf de opslag van de cryptocurrencies regelen om de veiligheid hiervan te kunnen garanderen. Deze dienst wordt vervolgens gecontroleerd en onderzocht door externe partijen om eventuele fouten op te sporen. Hiernaast voldoet deze service aan de lokale voorschriften tegen het witwassen van geld en het Know Your Customer (KYC) proces.