sam-bankman-fried
Regulatie

Familie van SBF wordt nu gelinkt aan $100 miljoen FTX-schandaal

Sam “SBF” Bankman-Fried, oprichter van de ingestorte cryptobeurs FTX, staat wederom centraal in een financieel schandaal, nu ter waarde van $100 miljoen. Bedrijfsactiva zouden zijn misbruikt om politieke donaties te financieren.

Familie van SBF beheerde meer dan $100 miljoen aan politieke bijdragen

Onlangs onthulde e-mails, verkregen door The Wall Street Journal (WSJ), laten zien dat de familie van SBF meer dan $100 miljoen aan politieke bijdragen beheerde. Deze fondsen, naar verluidt illegaal afkomstig van FTX-klanten, waren bedoeld om de verkiezingen van 2022 te beïnvloeden en hebben geleid tot meerdere rechtszaken.

Uit de e-mails blijkt dat Joe Bankman, de vader van SBF, direct betrokken was bij het adviseren over financiële strategieën met betrekking tot politieke donaties. De moeder van SBF, Barbara Fried, en zijn broer, Gabriel Bankman-Fried, zouden de geldstroom naar diverse politieke entiteiten en doelen hebben geleid. Barbara, medeoprichter van de super PAC Mind the Gap, zou geld hebben doorgesluisd naar progressieve groepen en initiatieven, terwijl Gabriel donaties zou hebben gericht op pandemiepreventie-inspanningen.

Mogelijk directe juridische aansprakelijkheden

David Mason, voormalig voorzitter van de Federal Election Commission, waarschuwde dat Joe Bankmans betrokkenheid zou kunnen leiden tot directe juridische aansprakelijkheden onder de campagnefinancieringswetten. Volgens Mason is er “sterk bewijs” dat Joe Bankman op de hoogte was van het “illegale strohalm-donorsysteem”. Een woordvoerder van Joe Bankman verklaarde echter dat hij “geen kennis had van vermeende overtredingen van de campagnefinanciering”.

Op 28 mei werd de voormalige co-CEO van FTX Digital Markets, Ryan Salame, veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf nadat hij schuldig had gepleit aan misdrijfbeschuldigingen. De Amerikaanse districtsrechter Lewis Kaplan sprak de straf uit nadat Salame schuldig had gepleit aan samenzwering om een ​​niet-gelicentieerd geldtransactiebedrijf te runnen en zich bezig te houden met campagnefinancieringsfraude.

Deze veroordeling markeert een nieuw hoofdstuk in de FTX-saga, waarbij voormalig leidinggevenden Caroline Ellison en Nishad Singh ook schuldig hebben gepleit en wachten op hun veroordeling.

Regulatie nieuws

Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
68% kans dat Joe Biden uit de presidentsrace stapt
SEC annuleert cruciale Ripple vergadering: Komt er toch geen schikking?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers