Blockchain Nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië

Argentinië staat bekend als één van de favorieten om het WK-voetbal in Qatar te winnen. Ware het niet dat ze gisteren verloren van Saudi-Arabië, een land dat juist tot de slechtere voetbal-landen ter wereld behoort. Als reactie op die gebeurtenis viel de token van het land van 7,21 naar 4,96 dollar.

NFT-collectie Saudi-Arabië omhoog

In tegenstelling tot de tokens van Argentinië ging de NFT-collect van Saudi-Arabië juist de lucht in. Let overigens wel op: het gaat niet om een officiële collectie. De collectie is niet uitgegeven door de voetbalbond van Saudi-Arabië. Maar goed, die collectie ging na de wedstrijd tegen Argentinië met 52,6 procent de lucht in van 0,196 Ethereum naar 0,3 Ethereum. Inmiddels zijn ze afgekoeld op 0,225 Ethereum of ongeveer 250 dollar.

Het handelsvolume in de collectie schoot de afgelopen 24 uur met 990 procent omhoog en sloot af op 24,5 Ethereum. Niemand had natuurlijk verwacht dat Saudi-Arabië ook maar iets klaar zou spelen tegen de sterke Argentijnen, die onder andere Lionel Messi in de gelederen hebben. Ondanks alle hype rondom de fan-tokens, vallen de koersprestaties nog behoorlijk mee.

Fan-tokens weinig succesvol

Als we de analisten van Delphi Digital mogen geloven, dan zijn de fan-tokens tot op heden weinig succesvol. Ook de token van het fan-engagement platform Socios, de Chiliz (CHZ) token, noteert sinds het begin van het WK-voetbal een min van 21 procent. Daarnaast staan Peru, Spanje, Brazilië, Portugal en natuurlijk Argentinië op een behoorlijke min. De volledige index staat over de periode van het toernooi op een gemiddelde min van 21 procent.

Veel van de voetbaltokens draaien op het platform van Socios, dat samenwerkingen heeft met onder andere F.C. Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City, drie grote namen uit de voetbalwereld. Hoewel de tokens geen eigendom van het team vertegenwoordigen, maakt het mogelijk om te stemmen op wat kleinere beslissingen binnen de respectievelijke clubs.

Blockchain nieuws

Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
42 tot 50 procent van Twitter-personeel wil niet voor Musk werken en neemt ontslag
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten