Hack Nieuws

Hack Nieuws

FBI: ‘Cryptobetalingen zijn een enorme uitdaging voor ons’

De assistent-directeur van de cyber afdeling van de FBI noemde crypto het voornaamste betaalmiddel voor cybercriminelen.


Crypto gebruikt voor diefstal

Adjunc- directeur van de cyberafdeling van de FBI, Bryan Vorndran, zei dat crypto de primaire valuta is om afpersingsbetalingen te vergemakkelijken.

Vorndran voegde eraan toe dat ondanks kansen die de blockchain-technologie bieden, het een enorme uitdaging voor hen is.

Een Tumbler is een stukje technologie dat de bron van crypto doet verdoezelen. Een Tumbler kan gebruikt worden om onrechtmatig verkregen geld op te schonen. Ze worden soms ook “mixers” genoemd.

Tumblers worden vaak gebruikt om de bron van Bitcoin te verbergen in gevallen van ransomware, waarbij cyberaanvallers de computersystemen van een entiteit versleutelen,. Hierdoor hebben de eigenaars geen toegang meer hebben tot hun gegevens. In ruil voor betaling in Bitcoin ontgrendelen de aanvallers de systemen.

Zoals Vorndran al zei, is het moeilijk om deze fondsen in de gaten te houden. Dit komt omdat ze meestal nooit in de traditionele financiële sector terechtkomen.


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De opkomst van ransomware

In de afgelopen maanden heeft de regering van de Verenigde Staten prioriteit gegeven aan het volgen van illegale crypto activiteiten.

Na ransomware aanvallen op kritieke delen van de Amerikaanse infrastructuur vorig jaar, heeft het ministerie van Justitie (DoJ) ransomware op hetzelfde prioriteitsniveau gezet als terrorisme.

De update van de DoJ kwam kort na aanvallen op Colonial Pipeline. Dit is een oliepijpleiding die staten in het zuidoosten bedient. Daarnaast was er een aanval op de Amerikaanse dochteronderneming van vleesverwerkingsgigant JBS. De eerste aanval veroorzaakte een benzinetekort in de regio. Dit zorgde ervoor dat er meer aandacht kwam voor dit soort cyberaanvallen.

Ransomware aanvallen hebben in 2021 ongeveer $602 miljoen binnengehaald. Zo blijkt uit schattingen van het blockchain analysebedrijf Chainalysis. Conti, een in Rusland gevestigde hackergroep, heeft meer dan $180 miljoen van zijn slachtoffers afgeperst.

Hoewel ransomware aanvallen duidelijk op de radar van de inlichtingengemeenschap staan, laten de opmerkingen van Vorndran blijken dat hackersgroepen zich nog niet bedreigd voelen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten