Hack Nieuws

FBI geeft waarschuwing af voor oplichting met mobiele games waar cryptocurrency bij betrokken is

Mobiele games zijn een populaire manier voor velen om even aan de realiteit te ontsnappen en om te ontspannen. Deze games moeten ontworpen worden met het doel de speler te vermaken en te ontspannen. Helaas zijn er enkele games die zich richten op hun publiek door middel van bedrog. De FBI heeft daarom een waarschuwing uitgegeven met betrekking tot de aanhoudende oplichting met mobiele games waarbij cryptocurrency betrokken is.

Oplichting via mobiele games komt steeds vaker voor

Alhoewel oplichting via mobiele games op zichzelf niet nieuw is, komt het helaas wel steeds vaker voor. Om de (potentiële) spelers hiervan op de hoogte te stellen, maakte een recente openbare aankondiging van het Federal Bureau of Investigation het de spelers duidelijk om weg te blijven van dergelijke activiteiten. De aankondiging zei onder andere het volgende:

De FBI waarschuwt voor criminelen die nep-game-applicaties (apps) maken om miljoenen dollars aan cryptocurrency te stelen. Criminelen nemen online contact op met slachtoffers en bouwen in de loop van de tijd een relatie met slachtoffers op. Criminelen laten slachtoffers vervolgens kennismaken met een online of mobiele game, waarin spelers naar verluidt cryptocurrency-beloningen verdienen in ruil voor bepaalde activiteiten, zoals het verbouwen van gewassen op een geanimeerde boerderij.

Kwaadaardige code in game geïmplementeerd

Er wordt beweerd dat criminelen slachtoffers instrueren om een cryptocurrency-wallet aan te maken, cryptocurrency te kopen en zich aan te sluiten bij een specifieke game-app om deel te nemen aan het spel. Ze verleiden hen vervolgens met het vooruitzicht van “meer geld, meer beloningen”.

Zodra slachtoffers stoppen met het storten van geld in hun crypto-wallet, maken criminelen gebruik van een kwaadaardig programma dat onbewust werd geactiveerd toen ze het spel speelden, om hun wallet leeg te maken. Alles wat op deze wallet stond wordt vervolgens naar een adres van de oplichter(s) gestuurd.

Het is trouwens niet de eerste keer dat de FBI met zo’n waarschuwing komt om dergelijke fraude aan te kondigen. Toen Noord-Koreaanse hackers afgelopen jaar voor $625 bij Axie Infinity wisten te stelen, maakte ze een vergelijkbare waarschuwing. Door de aanhoudende trend van groeiend aantal crypto gerelateerde hacks wordt verwacht dat dit dan ook niet de laatste waarschuwing vanuit de FBI zal zijn.

Hack nieuws

Chainalysis analyseert hoe oplichters zich aanpassen tijdens de bearmarkt
Circle CSO Twitter-account geschonden door oplichters
Hackers stelen $1,5 miljoen van General Bytes Bitcoin-ATM’s
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin