Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

FC Barcelona van plan om NFT-voetbalmomenten te lanceren

FC Barcelona is een nieuwe samenwerking aangegaan met Ownix. Gezamenlijk gaan ze een nieuwe NBT-collectie lanceren die gericht is op het verbeteren van de verbinding met zijn wereldwijde publiek.


Historische momenten

In de nieuwe NFT-reeks zullen naar verluidt historische momenten van de voetbalclub laten zien worden. De voetbalclub bestaat inmiddels al 112 jaar, waardoor het uit ruim voldoende momenten kan kiezen, waaronder een trofeevertoning van hun 95 nationale & internationale triomfen.

Ownix zal de digitale activa gaan faciliteren, via hun eigen marktplaats. Verwacht wordt dat deze in de laatste week van deze maand worden gelanceerd met behulp van de native ERC-20-token ‘ONX’. Een vertegenwoordiger van het voetbalteam zei het volgende:

“We stellen onze collectie open voor alle Barcelona-fans en iedereen over de hele wereld. We beperken het niet tot enkel de fanbase.”


NFT’s in korte tijd erg populair geworden

NFT’s zijn in relatief korte tijd enorm populair geworden, ook in de sportindustrie. Dit is niet alleen vanwege hun gunstige financiële aantrekkingskracht, maar het is ook een grote kans om fans en supporters over de hele wereld te betrekken bij meer meeslepende en persoonlijke ervaringen.

Onlangs heeft de NFT-marktplaats Sorare samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de Spaanse voetbaldivisie, La Liga. Het doel hiervan was om digitale kaarten van spelers te lanceren. Ook heeft de NFT-marktplaats samenwerkingsovereenkomsten gesloten met de overeenkomstige competitie van Duitsland, de Bundesliga, om digitale momenten te introduceren. Het platform heeft in 2021 handelsvolumes van meer dan $170 (€147) miljoen gerapporteerd en verwacht dat cijfer te verdubbelen voordat het jaar voorbij is.

Ook diverse andere NFT gerelateerde bedrijven, waaronder Dapper Labs en Socios, hebben over de afgelopen paar maanden enorme progressie geboekt in deze nog nieuwe wereld. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stap in de NFT-wereld gaat zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten