Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

FC Chelsea tekent $20 miljoen sponsorovereenkomst met crypto-startup WhaleFin

De voetbalclub Chelsea heeft een nieuwe sponsorovereenkomst gesloten met een crypto-startup genaamd WhaleFin. De naam van de crypto-startup komt op de shirt-mouw te staan.

Merknaam Hyundai wordt vervangen

De club uit Londen is vaker het onderwerp geworden van talrijke financiële en commerciële sancties vanwege hun Russische eigenaar Roman Abramovich. Door de nieuwe deal komt het logo van WhaleFin op de mouwen van hun sportshirts te staan.

WhaleFin, dat eigendom is van de Amber Group uit Singapore, maakt nu grote stappen binnen de voetbalwereld. Eerder tekende ze al een vergelijkbare deal ter waarde van €40 miljoen met Athletico Madrid.

De startup staat bekend om het verhandelen en uitlenen van cryptocurrencies en zal vertrouwen op Chelsea’s wereldwijde fandom om zijn publiek en markt uit te breiden. Het vervangt Hyundai die op de hemdsmouwen van de voetbalclub heeft geadverteerd.

Opmerkelijke overeenkomst

De overeenkomst tussen Chelsea en WhaleFin is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Zo zijn er harde commerciële beperkingen aan de club opgelegd sinds de vertrekkende eigenaar Roman Abramovich in maart werd gesanctioneerd door de Britse regering. De club opereert hierdoor momenteel onder een speciale licentie. Dit beperkt in de praktijk vrijwel alle dagelijkse activiteiten van de voetbalclub. Ook mag de club geen nieuwe producten verkopen en zijn de tegoeden momenteel bevroren. Abramovich werd gedwongen de club te verkopen.

Dit werd gedaan via een veiling, die gewonnen is door een investeerdersgroep van Todd Boehly, een bankier uit de Verenigde Staten (VS). De deal is nog niet helemaal rond, want hij moet nog worden goedgekeurd door de Britse regering. Dit zou tegen het einde van de maand voltooid moeten zijn, wanneer de Amerikaan en zijn consortium goedkeuring van de regering krijgen.

Naar verluidt zou de deal al in januari van dit jaar gestart zijn. Abramovich had toen nog steeds de volledige leiding over de club. Het zal vanaf volgend seizoen voltooid moeten zijn, wanneer de nieuwe eigenaren van Chelsea officieel de leiding zullen nemen.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten