Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

FDIC-voorzitter: “We moeten banken toestaan Bitcoin te bewaren”

FDIC-voorzitter Jelena McWilliams zegt dat haar doel in een interagency-team is om een ​​manier te creëren waarop banken crypto-activa kunnen bewaren.


Regels over banken die crypto op hun balans willen

De voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), Jelena McWilliams, een van de belangrijkste financiële toezichthouders van het land, is van mening dat het tijd is om banken toe te staan ​​cryptocurrency, zoals Bitcoin (BTC), voor zichzelf en hun klanten te houden.

“Ik denk dat we dit banken moeten toestaan, terwijl we risico’s op de juiste manier moeten beheren en beperken”. Zo zei ze in een interview met Reuters op de Money20/20-conferentie in Las Vegas.

De opmerkingen van McWilliams komen als een interagency-team. Deze bestaat uit medewerkers van de FDIC, de Federal Reserve en het Office of the Comptroller of the Currency (OCC). Hun taak is het coördineren van het cryptocurrency-beleid voor Amerikaanse banken.

“Mijn doel in deze interagency-groep is om in feite een pad te bieden voor banken om als bewaarder van deze activa op te treden, crypto-activa en digitale activa als een vorm van onderpand te gebruiken”, zei McWilliams tijdens het evenement. Ze gaf aan dat de groep zal kijken naar regels voor het houden van crypto op hun balans. Dit is iets wat beursgenoteerde bedrijven zoals Tesla en Microstrategy al doen.


Eerdere regels over banken en crypto

Dit werd eerder geprobeerd onder de aangestelde Brian Brooks uit het Trump-tijdperk. Brooks was voorheen Chief Legal Officer van Coinbase. Onder Brooks heeft het OCC in juni 2020 regels opgesteld die federale banken en spaarverenigingen toestaan ​​om namens klanten crypto-activa in bewaring te nemen. 

“Van kluizen tot digitale kluizen, we moeten ervoor zorgen dat banken vandaag de dag kunnen voldoen aan de financiële dienstverleningsbehoeften van hun klanten”. Dit zei Brooks bij het uitbrengen van een brief waarin de regels van het bureau werden geïnterpreteerd. “Dit advies verduidelijkt dat banken kunnen blijven voldoen aan de behoeften van hun klanten om hun meest waardevolle activa te beschermen, waaronder tegenwoordig cryptocurrencyvoor tientallen miljoenen Amerikanen.”

Maar die regels werden opgeschort door de huidige waarnemend controleur, Michael Hsu, die het in april overnam.

“Mijn bredere zorg is dat deze initiatieven niet zijn uitgevoerd in volledige coördinatie met alle belanghebbenden”, schreef Hsu in mei aan de House Committee on Financial Services toen hij een herziening van het beleid voorstelde. “Ze lijken ook geen onderdeel te zijn geweest van een bredere strategie met betrekking tot de regelgevende perimeter.”

De opmerkingen van McWilliams komen vandaag op de hielen van een Politico-rapport vorige week. OCC-personeel zou, de nederlaag van Trump bij de peilingen, “stilletjes vastbesloten” hebben dat banken crypto konden verhandelen voor hun klanten. De stap werd volgens Politico goedgekeurd door het kantoor van de hoofdadvocaat van het buearu. En die beslissing leidde ertoe dat Paxos, dat het crypto-aanbod van PayPal helpt faciliteren, in april een voorlopig bankcharter ontving.

Meer traditionele banken wachten niet per se op toestemming. US Bancorp, de op vier na grootste bank van het land qua holdings, zei deze maand dat het een bewaarservice voor cryptocurrency aan het voorbereiden was voor investeringsmanagers bij instellingen. 

Maar zekerheid voor banken zou de sluizen kunnen openen. Verdere vertraging kan echter hetzelfde effect hebben. McWilliams zei:

“Als we deze activiteit niet binnen de banken brengen, zal het zich buiten de banken ontwikkelen.”

 

Bitcoin nieuws

CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent Bitcoin en Ethereum koers crashen met 7 procent
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten