Bitcoin koers crash
Bitcoin

Februari is historisch gezien een zéér sterke maand voor Bitcoin

Januari is een zeer slechte maand geweest voor Bitcoin investeerders. De BTC prijs is dit jaar zo slecht gestart dat het afstevent op zijn slechtste prestatie in januari in vier jaar tijd. Zal de koersdaling zich in februari doorzetten?


Zal de Bitcoin ook een zeldzame ‘rode’ februari meemaken?

Tegen vrijwel alle verwachtingen in bleef de Bitcoin prijs deze maand ondermaats presteren. De BTC koers is deze maand met 20 procent gedaald, wat de ellende die in november begon nog groter maakte.

Bitcoin 1 maand per candle grafiek – Bron: Tradingview

Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Cijfers uit het verleden laten zien dat januari juist vaak een “groene” maand is voor Bitcoin. Zo steeg de BTC koers in 2021 bijvoorbeeld met meer dan 21%. Hetzelfde kan echter worden gezegd voor november en december, waardoor de afgelopen maanden zeer pijnlijk zijn voor BTC investeerders. De laatste “rode” januari die we voor 2022 zagen, vond plaats in 2018. Dit was de start van een lange bearmarkt.

Ondanks dat het sentiment rondom de grootste cryptomunt zeker nog niet positief is, blijkt uit het verleden dat februari een zeer sterke maand is voor Bitcoin. Vorig jaar steeg de Bitcoin koers bijvoorbeeld met meer dan 37% in februari. De laatste serieuze daling die zich voordeed in februari was in 2014.

Maandelijkse prestaties BTC – Bron: Coinglass

Voor nu vestigen investeerders dus hun hoop op een sterk herstel in februari. Om dit herstel in gang te zetten is het, volgens analisten, belangrijk om het prijsniveau van $39.600.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?