Cryptocurrency

Cryptocurrency

FED: De mogelijkheid om digitaal geld te creëren is er

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, heeft onlangs gesproken over de maatregelen die genomen zijn tijdens de financiële crisis. Volgens een aantal Twitteraars zijn deze opmerkingen het bewijs van de noodzaak van een cryptocurrency.


Interview

Jerome Powell sprak in een 60-minuten-durende interview met Scott Pelley. In dit interview gaf Jerome aan dat de Amerikaanse FED de economie had overspoeld met extra bijgedrukt geld. Volgens Powell kan de FED echter naast simpelweg geld bij te drukken, ook digitale dollars drukken. Hierover zei Powell het volgende:

“Centrale bank hebben de mogelijkheid om digitaal geld te creëren. Dat gebeurt aan de hand van het kopen van obligaties voor andere door de overheid gegarandeerde effecten. En dat vergroot de geldhoeveelheid. We drukken ook de werkelijke valuta en verdelen die via de Federal Reserve-banken.”

Jerome Powell

Ook werd Powell gevraagd of de FED tijdens deze wereldwijde pandemie eventueel meer zou kunnen doen. Volgens Powell doet de FED meer op de achtergrond dan te zien is. Ook breidt de centrale bank volgens hem de kredietprogramma’s uit voor zolang dat nodig is.


Bijdrukken van geld

Een aantal voorstanders van Crypto hebben snel gereageerd via het sociale netwerk Twitter. Zo zou het overstromen van de markt met veel bijgedrukt geld niet mogelijk zijn met cryptocurrencies zoals de Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Digitaal bijdrukken zou namelijk alleen kunnen in de vorm van het minen van deze cryptocurrencies waar aan het eind ook nog een maximaal aanbod is die tevens niet kan worden gewijzigd. Wanneer dit maximum aanbod is bereikt kan er dus simpelweg niks meer worden bijgedrukt.

Het zou echter kunnen dat deze type acties vanuit Powell directe gevolgen heeft voor de traditionele markten. Zo is het gedrag van de nummer 1 cryptocurrency bijvoorbeeld veel minder gecorreleerd aan aandelen wanneer je dit vergelijkt met nu en aan het begin van de wereldwijde COVID-19-pandemie. Dit zou hiermee enorm goed nieuws kunnen zijn voor cryptocurrency.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten