recessie
Bitcoin

Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt

Het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) was een vreemde deze week. Over het algemeen was Fed-voorzitter Jerome Powell weer helemaal zichzelf op woensdag. Na de positieve inflatiecijfers leerden we weinig van Powell en de Federal Reserve, wat bijna traditie aan het worden is.

1 of 2 renteverlagingen?

Na de softe inflatiedata van afgelopen week hadden de meeste economen gerekend op een positieve Amerikaanse centrale bank.

Dat had moeten resulteren in de verwachting van twee renteverlagingen voor 2024. Uiteindelijk kwamen we bedrogen uit en viel de Bitcoin koers omlaag: de Federal Reserve verwacht dit jaar slechts één renteverlaging.

Waarom?

Omdat ze nog meer bevestiging willen dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%. Jerome Powell gaf aan dat de inflatie van afgelopen week beter was dan iedereen had verwacht, maar dat het slechts data voor één maand betreft.

In die zin is het wachten op 28 juni. Dan krijgen we de volgende PCE Price Index, de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Fed is klaar om rente te verlagen

Powell was in zijn toespraak licht positief. “Als de arbeidsmarkt onverwachts afzwakt of de inflatie sneller terugvalt dan verwacht, dan zijn wij klaar om te reageren.”

Vrij vertaald levert dat op dat de Amerikaanse centrale bank klaar is om de rente te verlagen als de situatie daar om vraagt.

Zodoende moeten we dus vooral hopen dat de inflatie zich op deze manier blijft ontwikkelen. Dan zal het namelijk niet lang duren voordat we de gewenste renteverlagingen krijgen.

Precies dat lijkt Bitcoin op dit moment nodig te hebben om zijn bullmarkt een vervolg te geven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren