rechtszaak, ripple, rechter
Regulatie

Federale rechtbank van Amerika: Bitcoin is geld

De federale rechtbank van Amerika heeft gezegd dat Bitcoin geld is. Daarbij. werd in de uitspraak geconcludeerd dat BTC onder de Washington, D.C. Money Transmitters Act valt.


Wat is de reden van de uitspraak?

De reden waarom Bitcoin werd besproken in de federale rechtbank was een fraude- en witwaszaak waarbij Bitcoins betrokken waren. Larry Dean Harmon had een ondergronds Bitcoin-handelsplatform en werd eerder in 2020 gearresteerd.

Hij werd beschuldigd van het runnen van een geldtransfer bedrijf zonder vergunning onder D.C.-wetgeving en voor het witwassen van geld onder federale wetgeving.

Harmon wordt ervan beschuldigd zijn platform te gebruiken als een manier om drugs- en wapentransacties te verhullen. Zijn darknet-platform zou volgens de aanklacht tussen 2014 en 2017 311 miljoen dollar hebben verplaatst.

Er zijn meer dan 160 Bitcoins in beslag genomen van Harmon. Dit omdat de rechter zegt dat de BTC tokens waarschijnlijk allemaal betrokken waren bij criminele transacties.


Een bijzondere claim

Harmon verdiende dus miljoenen dollars aan transacties met Bitcoin, maar nu hij in de problemen zit, doet hij een bijzondere claim. Zijn verdediging probeerde de zaak af te wijzen door te stellen dat Bitcoin volgens de Money Transmitters Act helemaal geen geld is. Volgens de verdediging kon zijn platform dus geen geld-transactie onderneming zijn.

Maar de rechtbank weigerde de zaak te verwerpen. Opperrechter Beryl A. Howell schreef namens de Amerikaanse rechtbank voor het district Columbia dat Bitcoin inderdaad voldoet aan de criteria van de Money Transmitters Act.

Howell zei dat het idee van geld ‘gewoonlijk verwijst naar’ een ruilmiddel, betalingsmethode of waardeopslag ‘. En volgens Howell en de rechtbanken is Bitcoin dat wel degelijk.