bitcoin gold goud
Bitcoin

Fidelity-analist voorspelt Bitcoin koers van 96.210 dollar

Fidelity Investments analist Jurrien Timmer, die verantwoordelijk is voor alle macro-economische analyses van de investeringsgigant, is na de recent opleving van Bitcoin weer heel bullish over de digitale munt. Aan zijn ruim 173.000 volgers op Twitter (of X) laat Timmer weten dat hij de Bitcoin koers rond 2025 voorbij de 96.210 dollar ziet schieten.

Die analyse baseert hij op een tweetal factoren.

Bitcoin koers op basis van rente en internet-adoptie

Het eerste scenario wat hij op tafel legt voor Bitcoin als het gaat over het koersverloop van de komende jaren is analyse van de potentiële rentestand in de Verenigde Staten. In de basis is het model van Timmer hiervoor redelijk eenvoudig.

Een hogere rente betekent een lagere koers en andersom.

fidelity btc koers

“Ik heb een waarde-bandbreedte gemaakt op basis van de snelheid van adoptie van het internet (die ongeveer gelijkloopt met die van Bitcoin) en het pad van de reële rente. De bodem gaat uit van een scenario waarin de reële rente op +2,5 procent (waar we nu zitten) blijft en de top gaat uit van een reële rente van -2 procent (wat we in 2021 zagen).

De macro-economische omstandigheden kunnen de adoptie van Bitcoin versnellen of vertragen, wat we recent ook zagen gebeuren”, aldus Timmer.

Welke koersen levert dat op voor Bitcoin?

In het meest negatieve scenario, waarin we het moeten doen met reële rentes van +2,5 procent voor de komende tijd, voorspelt Timmer dat we in 2025 een Bitcoin koers van rond de 41.553 dollar op de borden zien.

Als de rentes echter afdalen tot het niveau van -2 procent (wat we in 2021 zagen), dan voorspelt hij dat de Bitcoin koers weleens kan opstomen tot 96.210 dollar per munt in 2025.

Vanaf de huidige koers zou dat een stijging van 175 procent betekenen voor de digitale munt. Op het moment van schrijven lijkt die koers nog ver weg, met de huidige koerswaarde van 34.877 dollar per Bitcoin.

Maar we weten allemaal dat dit snel kan veranderen als we bijvoorbeeld de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF krijgen in de Verenigde Staten van Amerika.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers