Ethereum (ETH) Logo
Ethereum

Fidelity-bestuurder: ‘Ethereum makkelijker te begrijpen dan Bitcoin’

Chris Kuipers, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Fidelity, zegt dat Ethereum als investering mogelijk eenvoudiger te begrijpen is dan Bitcoin. In een nieuw interview op het YouTube-kanaal van Bankless zegt Kuipers dat Bitcoin een paar extra lagen van complexiteit met zich meedraagt die Ethereum niet kent.

Bitcoin is moeilijk te begrijpen

Bitcoin is volgens Chris Kuipers lastig om te begrijpen voor investeerders, omdat het zoveel verschillende lagen kent. Om Bitcoin goed te begrijpen moet je volgens hem duiken in politiek, filosofie, speltheorie, economie en andere concepten.

Terwijl je voor Ethereum een paar simpele indicatoren en data kunt laten zien en dan ben je er al.

“Stel dat je voor een institutionele belegger zit en zegt: ‘kijk dit is de data, hier is de cashflow,’ daar kijken ze waarschijnlijk naar zoals iedere andere financiële asset en dat begrijpen ze meteen”, aldus Kuipers.

Volgens de onderzoeker van Fidelity maakt het economische ecosysteem van Ethereum het makkelijker voor institutionele beleggers om een samenhangende investeringsstrategie en prijsanalyses te maken.

Is Ethereum dan beter dan Bitcoin?

Dit is slechts de mening van één persoon. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het grote BlackRock, dan lijkt het erop dat ze daar heel anders denken over deze discussie. BlackRock kiest er immers voor om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen en heeft (momenteel in ieder geval) nog geen interesse in Ethereum.

Eigenlijk moet Ethereum zich ook nog bewijzen als een asset die over 10 jaar nog relevant is. Als je heel eerlijk bent, dan zijn er nog geen toepassingen op Ethereum gebouwd die echt zinvol zijn en op dagelijkse basis voor miljarden dollars aan handelsvolume zorgen.

Je zou kunnen zeggen dat Decentralized Finance (DeFi) dat is, maar in principe is dat ook nog vooral het verhandelen van altcoins. Vrijwel niets binnen het DeFi-ecosysteem raakt aan de echte wereld.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers